Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijatelji

Tko je sve i što ponudio za Bandićevu slobodu

Milan Bandić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
Autor
Ivanka Toma
15.11.2014.
u 08:32

Sedmero prijatelja ponudilo je svoju imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 22 milijuna kuna u zalog za gradonačelnikovo puštanje na slobodu

Osim odvjetnika Krešimira Krsnika koji je za puštanje Milana Bandića iz istražnog zatvora jamčio svojim šesterosobnim stanom u središtu Zagreba, još je šestero njegovih prijatelja ponudilo svoju imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 22 milijuna kuna u zalog za gradonačelnikovo puštanje na slobodu.

Uglavnom se radi o stanovima u Zagrebu koje su, među ostalima dali Josip Bogdan, vlasnik tvrtke FEAL, tvornice za preradu aluminija iz Širokog Brijega. Jedina nekretnina koja nije u Zagrebu je u vlasništvu Ljiljanka Palca, poduzetnika iz Gruda koji je za jamčevinu dao 80.000 metara četvornih zemljišta na Hvaru.

Bandićevi branitelji, odvjetnici Marijan Hanžeković i Krešimir Krsnik za veći su dio nekretnina uspjeli prikupiti elaborate o njihovim procjenama i potpise vlasnika, no kako su bili suočeni s vrlo kratkim vremenom, svega 24 sata, u kojemu su morali povećati „ulog“ za izlazak iz istražnog zatvora, nisu uspjeli kompletirati dokumentaciju za sve nekretnine.

>>Milanović je sucima prepustio da kroje politiku i utječu na vlast

>>Mjere opreza: Da bude gradonačelnik, a ne radi, kontrolirat će Skupština?

>>Lovrić ponudio 200.000 kn jamčevine, sud traži 400.000

Komentara 36

Avatar tomsom
tomsom
08:55 15.11.2014.

dali su mu otvorena srca oni koje je debelo zadužio, ili su ponudili njegovu imovinu koja glasi na njihovo ime. ovdje se radi o desetak milijuna kuna. pa to običan radnik ne zaradi za 10 života. nije mogao niti bandić s plaćom od 30-tak tisuća kuna. pitam se koliko vam treba moj narode da biste progledali?

GE
geler203
09:09 15.11.2014.

Ja nisam, meni je samo uzimao i uzimanje povečavao. Na to se sjetim njegove "nespretne" izjave: Pa tko nema za život u Zagrebu, neka ide iz njega tamo gdje je jeftinije.

DU
Deleted user
18:03 15.11.2014.

Ova Vlada je napravila gospodarski manjak u ovoj godini od 20 milijardi kuna i još nitko nije u zatvoru .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije