Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Tjedan sigurnosti cestovnog prometa

sisak
Nikola Cutuk/PIXSELL
04.05.2015.
u 13:31

U Republici Hrvatskoj značajno je smanjeno stradavanje djece u prometu

Do nedjelje, 10. svibnja u Sisačko-moslavačkoj županiji provodi se 3. tjedan sigurnosti cestovnog prometa. Ove godine akcija je usmjerena ka zaštiti djece u prometu, pa će tijekom cijelog tjedna policija pojačano nadzirati prijevoz djece u vozilima. Uz sve to, u suradnji s Autoklubom Sisak, bit će održano edukativno predavanje za učenike 4. razreda Osnovne škole "22.lipanj".

- Na području Sisačko-moslavačke županije u zadnjih sedam godina nije u prometu poginulo niti jedno dijete do 13 godina starosti, no i dalje u svakoj devetoj prometnoj nesreći sudjeluju i djeca. Unazad tri godine imamo godišnje po šestero teže ozlijeđene djece u prometnim nesrećama, koja najčešće stradavaju kao putnici u vozilu i u prisutnosti roditelja koji bi o njima najviše trebali brinuti" – rekao je načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke Marko Rašić.

U Republici Hrvatskoj značajno je smanjeno stradavanje djece u prometu. Tako je 1995. godine u prometnim nesrećama poginulo 52 djece starosti do 13 godina, a 2013. godine osmero djece. U svijetu godišnje pogine 190.000 djece u prometu, što je gotovo 500 dnevno.

>> Automobili češće nalete na bicikl nego na motocikl

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
14:36 04.05.2015.

Nadam se da su svi poklopci na slivnicima u tunelima na mjestu ove godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije