Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvalio Kujundžiću

Akademik Pečarić: Thompsona napadaju jer je branitelj i pjeva o hrvatskim vrjednotama

pečarić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.12.2014.
u 10:08

U zahvali koju prenosimo u cijelosti se osvrnuo i na susret s Kujundžićem na sinoćnjem koncertu Thompsona

Akademik Josip Pečarić zahvalio se predsjedničkom kandidatu Milanu Kujundžiću na odgovoru na njegovo otvoreno pismo u kojem objašnjava  tko od kandidata za predsjednika RH doista želi “Prekinuti crvenu nit”.

U zahvali koju prenosimo u cijelosti se osvrnuo i na susret s Kujundžićem na sinoćnjem koncertu Thompsona.

Zahvaljujem se na Vašem odgovoru, koji ste poslali još 8. 12. 2014., jer je itekako mnogima važno znati tko od kandidata za predsjednika RH doista želi “Prekinuti crvenu nit” kako ste naslovili Vaš odgovor.

Doista mi je žao što je Vaš odgovor poslan na moju e-mail adresu koju više ne koristim. S druge strane drago mi je što sam Vas sreo na Thompsonovom koncertu i to ne samo zato što sam doznao za Vaš odgovor.

Naime, mnogim našim ljudima puno govori o našim političarima njihov odnos prema Thompsonu. Naime, Thompson je najnapadaniji naš umjetnik i svima je jasno da je to zato što je branitelj i što u svojim pjesmama pjeva o hrvatskim vrjednotama. Kako neki političari to ne razumiju? Pa pokazivanjem solidarnosti s simbolima hrvatstva, što Thompson doista jest, pokazuju kolika je njihova spremnost u obrani Hrvatske.

To znaju mnogi, pa naravno i Vukovarski stožer koji je puno puta do sada dokazao da mu je jedini interes Hrvatska.

Također mi je bilo posebno drago što Vam je predsjednik HNES-a prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović uručio publikaciju HNES-a u kojoj je tiskana osuda trenutnog predsjednika RH i kandidata i na ovim izborima. To je u povijesti nezapažen slučaj da tako ugledna grupa intelektualaca optuži predsjednika države za veleizdaju.

Kako naslov Vašeg odgovora govori o potrebi prekidanja crvene niti očito je profesor  Šeparović knjižicu dao u prave ruke.

Ipak se nadam da niste u pravu kada kažete kako “s druge strane nema znakova spremnosti na projektu nacionalnih interesa“ i da će doći do dogovora koji bi omgučio da nikada više u Hrvatskoj ne budu na vlasti oni koji ne vole ni svoj narod ni svoju državu i koji su već ili optuženi ili osuđeni kao etički veleizdajnici.

>> Milan Kujundžić: Zauvijek ću prekinuti crvenu nit i zvijezdu petokraku

Komentara 98

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:25 21.12.2014.

Rezultate rada pet godina predsjednikovanja Ive Josipovića vidimo: Hrvatska ni u ratu nije bila u ovakvoj krizi. O njegovom SDP-u ne treba trošiti riječi. SDP je stranka koja se sastoji od dvije suprotstavljene frakcije: jedne neojugoslavenske, zapadnobalkanske, koja nema ništa sa socijaldemokracijom u Europi i samo lije suze za terorom i moći koji je imala za vrijeme totalitarne jugoslavenske federacije, i druge: manjinske skupine istinskih socijaldemokrata koje boli socijalna nepravda, uništavanje Hrvatske i egzodus mladih. Nažalost, osim časnih izuzetaka, trenutno na Markovu trgu, a u potpunosti na Pantovčaku, vlada prva nesretna frakcija. Dok hrvatski socijaldemokrati u SDP-u shvate da su im jugoslaveni preoteli stranku i da u njihovo ime uništavaju Hrvatsku, nažalost bit će kasno. Narod će ih sve zajedno dugotrajno kazniti.

KK
konj.kiki
10:24 21.12.2014.

Temeljno pitanje svih Hrvata je rušenje politike "regiona" te lustracija sinova udbe i orjunaša i tek tada se možemo posvjetiti prosperitetu države Hrvatske. Tko očekuje prosperitet države od onih koji ju ni nevole? Dragi than, ti si jedan od njih ili si osaba "isprana mozga" kojih je također jako puno stvoreno za cunamija kumunističkog vladanja na ovim prostorima.

SC
Schlosser
11:12 21.12.2014.

Hrvatsko drustvo je u totalnoj depresiji.Svi cekaju da netko drugi napravi nesto sto bi smo sami trebali napraviti.Imamo vladu i politicare kakve smo sami izabrali te smo stiga indirektni krivci za stanje u drzavi.Pamet u glavu prilikom biranja i nikako ne ostajati doma nego svi na izbore pa cemo onda imati pravo i strajkati kada budemo nezadovoljni njihovim radim.Ucinimo nesto za drustvo i zajednicu a nemojmo cekati sto ce drustvo uciniti za nas.Pokrenimo se,krajnje je vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije