Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ U POPLAVI

Domaći teleoperateri stradalnicima osiguravaju besplatni internet i pozive

poplava
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.05.2014.
u 14:25

HT, Vipnet i Tele2 uključuju se u pomaganje unesrećenima

Sva tri hrvatska teleoperatera odlučila su pomoći ugroženima na poplavljenim područjima.

Hrvatski Telekom izvijestio je da će svim stradalnicima u prihvatnim centrima na područjima stradalima od poplave osigurati besplatni internet i wi-fi zone, kao i dovoljne količine SIM-kartica i bonova kako bi mogli nesmetano komunicirati. HT će stradalnicima također osigurati tehničku opremu da bi mogli komunicirati s najbližima, odriče se i svih prihoda od poziva na humanitarni broj telefona 060 9011 te će pomoći u kupnji prehrambenih i higijenskih potrepština za sve stradalnike.

Što se Vipneta tiče, svim Vip i Tomato korisnicima pogođenim poplavama pozivom u Vip Službu za korisnike bit će omogućeni besplatni pozivi i SMS-poruke prema svim mrežama te besplatan podatkovni promet unutar Republike Hrvatske. Mobilni Facebook biti će besplatno dostupan na razini cijele Hrvatske radi lakšeg organiziranja prikupljanja pomoći za poplavljena područja. Besplatna komunikacija obuhvaća privatne i poslovne korisnike. Za aktivaciju besplatne komunikacije potrebno je nazvati Vip Službu za korisnike na besplatni broj 091 77 00 ili Tomato Službu za korisnike na 092 99 33. Korisnici s pogođenih područja primit će SMS s informacijom o odobrenju besplatne komunikacije koja podrazumijeva neograničenu glasovnu komunikaciju prema svim mrežama, SMS komunikaciju te podatkovni promet unutar Republike Hrvatske.

Kriterij za odobrenje besplatne komunikacije ispunjavaju korisnici koji su na bilo koji način koristili Vip mobilnu mrežu na područjima pogođenim poplavama u protekla dva dana. Mobilni Facebook besplatno je dostupan svim Vip korisnicima na području čitave Hrvatske kako bi se olakšao proces organiziranja i slanja humanitarne pomoći najugroženijim područjima.

Tele2 će stradalnicima pomoću preko Crvenog križa, kojemu će dati 250 uređaja i 1000 SIM-kartica, koje vrijede dva mjeseca, a imaju 1000 besplatnih poziva, 1000 SMS-ova, 1 GB prometa i dodatnih 50 kuna.

 >> Najmanje 17 mrtvih dosad u Srbiji, više od 24.000 ljudi evakuirano

Komentara 4

Avatar spasoje
spasoje
13:22 19.05.2014.

gladnijura (19.05.2014 u 11:52h) . . . . preteruješ . To je nešto normalnou ovakvoj situacij što je uradio vaš Telekom. Jednostavno jedan od vida pomoći ugroženim ljudima

KA
kafka
15:35 19.05.2014.

Ako žele dati besplatni internet neka postave WiFi postaje na mjestima okupljanja stradalnika. Oprez! Radi se ipak o telekom kompanijama i budu vas odrali dok se okrenete. Bez pisanog ugovora ili neke javne odluke u kojim je očito da see povlastice odnose i na vaš broj ne vjerujte. Poslije sud ne uvažava ono pa rekli su, pričalo se pisali u novinama, obećali su. !!!

Avatar gladnijura
gladnijura
11:52 19.05.2014.

I ponovno učimo od Srbije. Poslije će opet biti frustracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije