Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
250 volontera

Talijanski volonteri i ove godine pomagali djeci u bolnici Gornja Bistra

gornja bistra
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/11
10.08.2014.
u 21:45

Volonteri talijanske međunarodne udruge “Vrt plavih ruža” i ove godine pomagali su štićenicima u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri...

Volonteri talijanske međunarodne udruge “Vrt plavih ruža” i ove godine pomagali su štićenicima u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. A nakon dva tjedna rada, jučer su zasluženo imali i završnu svečanost u parku bolnice na kojoj im je gost bio i vatikanski nuncij mons. Alessandro D’Errico koji je predvodio misno slavlje. Četrnaesta je to godina da se organizira Kamp volontera za pomoć djeci iz bolnice, a Talijanima su se pridružili i hrvatski kolege.

– Prvi sam put bio tu prije godinu dana, a mene ovo puni pozitivnom energijom i radošću. Ovdje smo spoznali što je stvarno život jer ova djeca nemaju ništa osim života. A radili smo sve i svašta. U pučkoj kuhinji, staračkom domu... – kazao je volonter Mate Jelić.

Bolnica ima 107 štićenika, a kako je kazao ravnatelj, pomoć je uvijek dobrodošla.

– Kroz Bistru je prošlo oko 8000 volontera, a neki su tu kod nas i cijelu godinu. U ovom kampu ih je sudjelovalo oko 250 iz Italije, BiH i Hrvatske, a njihova pomoć, osobito duhovna skrb o djeci, uvijek nam je potrebna. Nakon njege pacijenata, oni ih izvode u dvorište, u šetnju, pomažu im, druže se s njima, hrane ih, pričaju s njima, što im jako puno znači – kazao je ravnatelj bolnice Renato Mittermayer.

I mons. Alessandro D’Errico kratko je ispričao o početku dolaska volontera 1998. godine u kamp u Bistri i zahvalio pokretaču ove humanitarne priče don Ermanu D’Onofriju, čiji je, kako je rekao, obožavatelj.

– Došli smo 2002. godine donijeti donacije jer je bilo jako puno potrebe i bilo je to stvarno duboko iskustvo – prisjetio se mons. Alessandro D’Errico. Nakon svečane mise, koju je predvodio, sudionici kampa, djelatnici i štićenici bolnice zabavili su se uz ručak, glazbu i druženje.

>>Kardinal Puljić zahvalio talijanskim volonterima na pomoći u obnovi

Komentara 2

AB
abdulah
01:48 11.08.2014.

ima dobrih ljudi svaka čast , oni bi trebali dobiti svu medijsku podršku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije