Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem listu

Švedska traži radnike – poziv upućen i Hrvatima

naslovnica 17.11
Foto: VL
17.11.2014.
u 00:22

Hrvati u Švedskoj mogu raditi bez posebnih dozvola i pod istim uvjetima kao Šveđani

“Babice, mesari, instruktori vožnje, kuhari, liječnici... Dođite u Švedsku!”, apeliraju iz švedskog Državnog zavoda za migracije.

Iz godine u godinu ta država ne može popuniti sva radna mjesta, a deficitarnih je 40-ak zanimanja. Dva puta godišnje državne institucije - Zavod za migracije, Zavod za zapošljavanje te Statistički zavod - analiziraju ponudu i potražnju poslova te objavljuju službenu listu poslova za koje traže radnike.

Najnoviji poziv upućen je strancima jer Švedska ne može zadovoljiti potrebu za radnim mjestima. Hrvati u Švedskoj mogu raditi bez posebnih dozvola i pod istim uvjetima kao Šveđani jer je Švedska, za razliku od nekih drugih europskih država, za nas potpuno otvorila tržište rada.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjem listu

Foto: VLm

>>Hrvati nisu lijeni, rade više nego u većini zemalja

>>Rekli su: Posao čeka. Za tri dana bila sam tamo!

Komentara 45

BL
Blatina19
22:45 16.11.2014.

Nisu izdržali u večernjaku dulje od 2 dana bez ovakvog članka. Pozivam autore da prihvate poziv Šveđana. Svim ostalima želim da ostanu doma.

DU
Deleted user
22:25 16.11.2014.

još jedan nevejrovatan članak u stilu kako eto 100 eur novčanice samo vise s grane švedskih parkova i čekaju Hrvate ...dođite i uzmite. Naravno, kvazi novinarka se nije udostojila otići ili pitati nekoga kako se živi i koliko love jee potrebno za život u Švedskoj ili Njemačkoj, kakvi su uvjeti i sl. Posebno pošto svaki Hrvat pekar ili babica odlično barataju švedskim jezikom.

ST
stefj
23:14 16.11.2014.

He, he, evo kako se vlada bori protiv nezaposlenosti... Bit će zapamćena kao vlada koja nam je nabila apsolutno najveće porezno opterećenje i vlada pod kojom imamo najveći egzodus stručnih i mladih ljudi u povijesti ovih prostora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije