Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Stiže grmljavinsko nevrijeme: Izdano crveno upozorenje!

Meteoalarm
Foto: Meteoalarm/Screenshot
29.07.2014.
u 17:46

Crveno upozorenje, prema Meteoalarmu označava izuzetno opasno vrijeme

Sutra bi sudeći po Meteoalarmu Hrvatsku trebalo zahvatiti grmljavinsko nevrijeme zbog kojeg je za neke dijelove točnije za područje Like i Gorskog Kotara izdano crveno upozorenje.

Nevrijeme bi najblaže trebalo biti u istočnoj Hrvatskoj. Za to područje Meteoalarm je izdao žuto upozorenje dok je za ostatak Hrvatske za sutra izdao narančasto.

Crveno upozorenje, prema Meteoalarmu označava izuzetno opasno vrijeme. - Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život- navodi se na stranicama Meteoalarma.

DHMZ za sutra prognozira da će se kiša, pljuskovi i grmljavina sa sjevernog Jadrana proširiti tijekom dana na cijelu Hrvatsku. Ponegdje bi trebale padati obilnije oborine, najizglednije u noći i prijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskome kotaru i Lici, a od sredine dana i poslijepodne u središnjim predjelima i u Dalmaciji. Što se tiče vjetra, puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, u Slavoniji jugoistočni, a na Jadranu jako i vrlo jako jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u skretanju na buru i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura trebala bi se kretati između 23 i 28 stupnjeva Celzijusa a u Slavoniji bi trebala biti do 30 stupnjeva Celzijusa. 

>> Ponovno nevrijeme? Narančasto upozorenje za središnju Hrvatsku 

>> Pogledajte dramatičnu snimku tornada u Hrvatskoj!

Ključne riječi

Komentara 8

EU
eurobanana
20:19 29.07.2014.

Hrvatska ima crveno upozorenje od 1945 godine ...ali na vidiku nema meteroloske promjene

EU
eurobanana
18:56 29.07.2014.

Hrvatistan ima vec crveno upozorenje samo tri godine .... Tornado za tornadom do poplava unistava hrvatistan a ostalo se crveni

OR
.orlando
19:20 29.07.2014.

ja sam u crvenoj zoni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije