Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Stožer Josipoviću: Očekujemo reakciju oko objave registara

Ivo Josipović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.03.2014.
u 15:41

Stožer očekuje Josipovićevu reakciju u svezi s njihovim zahtjevom oko objave devet registara o čemu su već izvijestili hrvatsku javnost

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku RH Ivi Josipoviću očekujući njegovu reakciju u svezi s njihovim zahtjevom oko objave devet registara o čemu su već izvijestili hrvatsku javnost.

- Slijedom Vaših obećanja Hrvatskoj,  te naše zajedničke želje i nastojanja za izgradnjom bolje i pravednije Hrvatske molimo Vas javno očitovanje i potporu inicijativi za izradu i objavu predloženih registara. Za inicijativu smo prikupili 54 potpisa saborskih zastupnika, navodi se u pismu. Dalje stoji kako se predsjedniku obraćaju i kao istaknutom pravniku kojemu je hrvatski narod dao povjerenje i mandat predsjednika Republike Hrvatske, temeljem  predizborne kampanje koju je obilježio  slogan 'PravDa', odnosno 'Pravedna Hrvatska'.  

U Vašem govoru na inauguraciji, istaknuli ste da je ključni motiv Vašeg angažiranja bila pravda. Ne možemo zaboraviti Vaše riječi: „Zajedno ćemo ispisati novu stranicu naše povijesti. Bit ćemo snaga koja mijenja izgled ove zemlje, ruši temelje nepravdi i stvara novu Hrvatsku. Bit će to poželjan dom svih poštenih ljudi. Služit ću vam, služit ću našoj zemlji“.  

Tada ste hrvatskom narodu obećali  kako nikad nećete odustati u borbi za pravedno društvo, podsjećaju iz Stožera navodeći kako su još 23 prosinca 2013 godine na adrese svih saborskih klubova i zastupnika, političara, političkih stranaka i relevantnih političkih čimbenika u Hrvatskoj uputili molbu za očitovanjem i potporom objave registara. Tražila se potpora kojom bi se, kroz saborsku proceduru,omogućilo nadležnim državnim institucijama, Državnom odvjetništvu i nadležnim ministarstvima da u roku od 9 mjeseci napišu i javno objave registre kojima bi se, „razdvojilo žito od kukolja!“.

>> Stožer: Vrijeme je da Pusić podnese ostavku!

Komentara 7

DD
ddh
16:00 04.03.2014.

Stozerovci su naivni. Traziti pravdu kod Josipovica ili traziti objave nekih registara, a pogotovo registra svih koji su sudjelovali u napadu na Hrvatsku ili registra o tome, sto su radili danasnji vlastodrsci kad se Domovina branila s puskom u ruci je iluzorno. Ti je isto kad bi trazili te registre od Save Strbca.

BE
berija
16:11 04.03.2014.

Tražiti objavu registara i nikad, nikad, nikad ne odustati. Isto tako, uvijek i svugdje progoniti četnike po uzoru na Wisenthalov centar. Kolaboracioniste isto tako

A9
AAA-999
16:17 04.03.2014.

Za bilo kakav potez Josipović mora dobiti dopuštenje ili zapovijed iz Beograda. Vojvoda Nikolić iznad je njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije