Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Što biskupi odobravaju, a što zamjeraju inicijativi za referendum

naslovnica
Foto: VL
1/2
02.10.2014.
u 00:02


Krivo su "U ime obitelji" procijenili da će im župnici skupljati potpise

Crkva je rezervirana i suzdržana oko prikupljanja potpisa za referendum. To bi bila kratka ocjena nakon našeg razgovora s nekolicinom hrvatskih biskupa i nadbiskupa te vodećih svećenika, koje smo pitali zašto se crkveni vrh i crkveni službenici nisu izravnije uključili u ovaj referendum udruge "U ime obitelji", kao što su to učinili i prošli put.

– Kao prvo, radi se o posve drukčijoj stvari. Ono je bilo moralno, a ovo je političko pitanje pa Crkva nije izravno zainteresirana – rekao nam je jedan od biskupa, želeći, kao i svi ostali sugovornici ostati anoniman, a tvrdeći da je sve rečeno u priopćenju Stalnoga vijeća HBK prije prikupljanja potpisa, koje je načelno podržalo referendum i dalo mogućnost postavljanja štandova ispred crkava.

No ni ta podrška Stalnoga vijeća nije bila rezolutna.

>>Cijelu analizu stava Crkve o referendumu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka

>>HBK pozitivno o referendumu, dopustili skupljanje potpisa ispred crkve

Foto: VLm

Komentara 36

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
21:37 01.10.2014.

Neprekidno se plasiraju vijesti da su "svi protiv" referenduma... Da, ovaj referendum je veće moralno pitanje od prošloga. Jeste li da i dalje u Hrvatskoj 70.000 djece živi u siromaštvu (dvije čitave generacije!) i da postojeće političke kaste raspravljaju o raspodjeli fotelja ili ste za novu Hrvatsku, barem malo pravedniju i pošteniju od "nove pravednosti".

MI
miso
21:40 01.10.2014.

Promjena je potrebna. Potpišimo inicijativu:

CR
CroHR123
22:13 01.10.2014.

Još jedno podlo podmetanje na kakva smo navikli od "kaptolskih insidera". Ne podržavaju? Dva oštra govora kardinala Bozanića, od kojega u oba izravno govori o deficitu demokracije, bezbrojne kolumne u Glasu koncila, izravan poziv biskupa Bogovića na potpisivanje, ustupanje crkvenih prostora na potpisivanje nisu podrška? Dajte nam prestanite prodavati spinove i tretirati nas kao da smo mutavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije