Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova promjena

Stiže južina, a kroz osam dana Zagreb će se sunčati na 10 stupnja Celzija

sunce snijeg
Foto: Sanjin Strukiž/PIXSELL
04.01.2016.
u 18:00

Sutra će u prvom dijelu dana biti pretežno oblačno, na Jadranu uz povremenu kišu, a susnježica i snijeg očekuje se u Lici i Posavini.

Prvi ponedjeljak ove godine građani će pamtiti po obilnome snijegu koji je u Zagrebu s kratkim prekidom trajao čitav dan. Dnevna temperatura u glavnome gradu bila je u prosjeku -7 stupnja Celzija što je ove kalendarske zime bilo najhladniji dan. Od subote je napadalo 15-ak centimetara snijega, piše DHMZ koji prema sedmodnevnoj prognozi očekuje da će u Zagrebu i sutra padati snijeg, a do nedjelje će dnevna temperatura rasti i doći do nule.

Prognostičari s portala Vrijeme.net najavljuju da se večeras krajem dana očekuje smirivanje koje će se nastaviti i u utorak. Sutra će u prvom dijelu dana biti pretežno oblačno, na Jadranu uz povremenu kišu, a susnježica i snijeg očekuje se u Lici i Posavini. Postupni prestanak oborina očekuje se u drugome dijelu dana, a na sjevernom Jadranu slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -9 do -2, a na Jadranu od 5 do 11 stupnja Celzija. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -1 do 5, a na Jadranu od 11 do 16 stupnja Celzija.

A da će snijeg trajati četiri dana najavljuje i iznimno precizni norveški Meteorološki institut Yr.no, koji za Zagreb najavljuju da ga nakon srijede očekuje južina koja će trajati i tijekom idućeg tjedna. Idući utorak trebao bi, prema njihovim izračunima, biti sunčan s dnevnom temperaturom do 10 stupnja Celzija. 

>> Danas će pasti novi snijeg: Vozači, naoružajte se strpljenjem i prilagodite vožnju

Komentara 13

DU
Deleted user
18:53 04.01.2016.

Nakon ovih odurnih sapunica, ucjena i grabeža oko mjesta u vlasti i pri vlasti, otporni smo i na metke, nakon što su nas svi skup doveli na prosjački štap ali su pazili da im se podmladak odseli na studij ii posel u inozemstvo, fućka nam se kakvo bu vrijeme.

SP
spinning
23:20 04.01.2016.

... 10 stupnja Celzija Ako će bit, bit će 10 stupnjeva ...

DU
Deleted user
21:13 04.01.2016.

Ide za tjedan dana topije ali i kisa a nakon toga sredinom mjeseca opet snijeg i hladnije koliko vidim na netu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije