Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Mesić odgovorio onima koji traže ukidanje ureda bivšeg predsjednika

Stipe Mesić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
31.12.2015.
u 20:05

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj jučer se na Facebooku upitao čemu taj ured služi

Bivši predsjednik Stipe Mesić danas je za Novu TV komentirao pozive na ukidanje njegova Ureda predsjednika po prestanku obnašanja dužnosti, čiji se troškovi podmiruju iz proračuna.

- To uvijek lijepo zvuči mojim političkim protivnicima. Oni trebaju reći, oni su moji politički protivnici i to njih muči, a ne 800 tisuća za hrvatsku državu. To je podcjenjivanje hrvatske države - rekao je Mesić.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj jučer se na Facebooku upitao čemu taj ured služi te je poručio da "to treba odmah ukinuti". Šef HDZ-a Tomislav Karamarko, čija Domoljubna koalicija s Mostom sastavlja Vladu, ranije je također najavio ukidanje Mesićeva ureda.

Prema Zakonu o pravima Predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, donesenom u Mesićevom mandatu 2004. godine, predsjednik po prestanku obnašanja dužnosti ima pravo na ured s dva državna službenika, osobnim vozačem i službenim osobnim vozilom. Ta prava naknadno su ograničena na pet godina po prestanku obnašanja dužnosti, dok Mesić jedini ima doživotno pravo. Ured se nalazi u vili u Grškovićevoj 13 u elitnom dijelu Zagreba.

Mesićev nasljednik Ivo Josipović po isteku mandata nije tražio svoj ured.

>> Muke bivšeg predsjednika: Ured mi treba jer je teško komunicirati iz kuhinje

>> Ostajem u svom uredu bivšeg predsjednika. Otići ću samo ako jednog dana ipak umrem

Komentara 410

BA
barbaizamerike
20:14 31.12.2015.

Anketa:Hitno ukinuti ured za Mesica

Avatar juricamesko
juricamesko
20:19 31.12.2015.

Mesiću nikada nisam dao glas tebi i ako sam tvoj politički protivnik kako ti kažeš javno podržavam ukidanje tvog ureda.i nije to samo 800 tisuća tu je i osiguranje,vozač i ostalo. ako je i 800 tisuća kuna bolje da se podjeli onima koji nemaju i potrebiti su nego tebi.da imaš obraza sam bi to predložio.

MS
mare_split
20:18 31.12.2015.

'... politički protivnici' ...! Izdajniče, ja sam vaš 'civilni neprijatellj' koja vam ne će učinit ništa na žao, ali će biti jako sretan kada vas DELOŽIRJU! ... Ne zaboravite, takvih kao 'mare' je 2/3 Naroda u RH!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije