Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Stambeni krediti trebaju biti u kunama. Kao u svim normalnim državama'

Zoran Milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.01.2015.
u 10:55

Smatra kako će netko reći da su takve poruke populističke, ali za njega su "nužne i neizbježne"

Premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade kazao je da se nada da će izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju, odnosno zamrzavanje tečaja franka na 6,39 kuna, sutra jednoglasno biti izglasane u Saboru.

– Time smo riješili jedan dio problema na godinu dana. Ne smijemo dopustiti da stvari budu prepuštene stihiji – kazao je Milanović te dodao da smo "jedina ili jedna od dvije-tri države u svijetu gdje rate za kredite realno rastu, a vrijednost kupljenih nekretnina pada". Naglasio je da je to "dvostruka opasnost".

"Vidjet ćemo što s kreditima u eurima"

– Vidjet ćemo što s kreditima u eurima, to aktivno razmatramo. Jednog dana ćemo biti članica eurozone, no dok sam premijer nećemo juriti, nećemo. Znamo koji su kriteriji, postat ćemo članica, ali razmislit ćemo prije koje su koristi, a koji nedostaci – rekao je premijer i dodao da imamo svoju valutu kunu, "a kao da je nemamo".

Stambeni krediti koje možemo regulirati posebnim zakonom, da budu u kunama, kao i u svim normalnim državama, to je nešto na čemu ćemo raditi – najavio je Milanović. Smatra kako će netko reći da su takve poruke populističke, ali za njega su "nužne i neizbježne". Naglasio je i da takvim potezima "banke neće biti ugrožene, ali će morati podnijeti teret društvene odgovornosti".

>>Vlada razmišlja o zabrani financiranje stambenih kredita u svim stranim valutama

Komentara 55

PA
parasa
11:30 22.01.2015.

'Stambeni krediti trebaju biti u kunama. Kao u svim normalnim državama'............. To kaže danas, zašto nije rekao pred 3-4 godine ????

ME
matija emanović
11:34 22.01.2015.

Ako je neriješivi problem kredit u kunama, riješimo to u eurima. Ali postavimo normalnu kamatu kao i u Evropskim normalnim zemljhama, a ne da kredit za stan 100 vraćamo 240. To je lihvarenje. Stanimo bankama na kraj.

Avatar Goranosi
Goranosi
11:23 22.01.2015.

Pa tko je ovdje lud ?? Već 3 dana pišem o tome kako je ova odluka skandalozna, iz jednostavnog razloga što se nameće pitanje TKO ĆE NAMIRITI razliku ?? 100% Građani RH, jer vidimo da Banke ne zele same snositi trošak od 400 Mil. Kuna..Što znači, MI porezni obveznici snosimo trošak lude odluke nesposobnjakovića Zorana Milanovića koji ovim potezom kupuje političe bodove, na stvarno bezobrazan način prema ostalim građanima RH..Ovo je dno dna jedne političke ere koja se nadam se blizi kraju, jer SDP je daleko najgora vlada koju smo IKADA imali..Nesposobni Milanović se umislio da je riješio problem zamrzavanjem tečaja, a ustvari ga je stavio nama na leđa, jer MI SMO TI KOJI ĆE MORATI PLATITI RAZLIKU !! Jedini način da se riješi ovaj problem je da se krediti pretvore u KUNE i da banke snose sav teret ! Ni slučajno se ne smije dogoditi da zbog prirodne katastrofe zvane Milanović građani RH snose dio trošaka iz ionako "tankog" proračuna koji sigurno ima bolje namjene nego da se nekome vraća kredit za stan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije