Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe

Sindikat: Milanka Opačić lagala je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Milanka Opačić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
12.05.2014.
u 14:41

Sindikat će stoga od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zatražiti da preispita svoju odluku o nepokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnice Milanke Opačić, najavili su iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

"Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić lagala je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa glede statusa SDP-ovca Žarka Vukobrata prije travnja 2012. godine, odnosno njegova imenovanja savjetnikom ministrice u Kabinetu ministra, temeljem čega je ovo tijelo zaključilo da ne postoje povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa", navodi se u priopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Sindikati dodaju da je potpredsjednica Opačić Povjerenstvu dostavila dopis u kojem navodi sljedeće: „Žarko Vukobrat nije surađivao s Ministarstvom socijalne politike i mladih niti je na bilo koji drugi način obavljao poslove za Ministarstvo u navedenom  razdoblju od siječnja do travnja 2012. godine". No, da nije tako potvrđuju brojne cirkularne elektronske poruke Ministarstva socijalne politike i mladih iz ožujka 2012. godine, upućene svim ili samo nekim djelatnicima Ministarstva, u kojima se Žarko Vukobrat nalazi na listi zaposlenika, a sadrže različite obavijesti vezane uz svakodnevni rad, tvrde u Sindikatu.

Navode i da se Sindikatu javilo nekoliko državnih državnih službenika koji su spremni u svojstvu anonimnog "zviždača" i osobno posvjedočiti da je Žarko Vukobrat u Ministarstvu socijalne politike i mladih radio i prije nego što je imenovan savjetnikom  ministrice.

Sindikat će stoga od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zatražiti da preispita svoju odluku o nepokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnice Milanke Opačić te istovremeno „honorira" činjenicu da je potpredsjednica Vlade u svom očitovanju Povjerenstvu navela kako njezin stranački kolega do travnja 2012. godine nije „na bilo koji način obavljao poslove za Ministarstvo" kojem je na čelu, zaključuje se u priopćenju koji potpisuje Siniša Kuhar, glavni tajnik.

>>Opačić: Svima nam je u interesu zaštita radnika!

>>Opačić šalje carinike da traže ilegalne dadilje

Komentara 5

Avatar Carrera
Carrera
16:50 12.05.2014.

eto, još jedna kukuriku afera. svaki dan nova afera. dokad ćemo to još trpiti???

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
17:47 12.05.2014.

Kompletna Vlada nas laže iz dana u dan... Nevjerojatan je taj broj afera u koje su uključeni ovi ministri...

CB
Conan Barbarin
17:03 12.05.2014.

nižu kukuriku članovi afere kao na pokretnoj traci, a onda se još čude zašto svi žele prijevremene izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije