Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alenu Klabotu ukinuta suspenzija

Šef ATJ Lučko dobio značku natrag te se vraća na posao

07.09.2015., Zagreb - U sjedistu ATJ Lucko svecano je obiljezena 25. godisnjica postrojbe.  Svecanosti su nazocili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarovic i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic koji su polozili vijence i zapalili svijece na spomenik
Foto: Robert Anić/PIXSEL
02.04.2016.
u 19:00

Disciplinski sud MUP-a nakon šest mjeseci odbacio je neosnovane sumnje da je Klabot koristio ‘rotirke’ na vjenčanjima svojih kćeri

U rujnu prošle godine, nakon 11 godina na čelu najelitnije postrojbe hrvatske policije, smijenjen je Alen Klabot, zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko. S dužnosti je udaljen “zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti”, temeljem anonimnog podneska da se u dva navrata, 8. studenoga 2014. i 8. kolovoza 2015., koristio službenim vozilom u privatne svrhe, preciznije, da je upalio “rotirke” na vjenčanjima svojih kćeri u Umagu i Zagrebu.

5000 kuna za glavu u torbi

Točno šest mjeseci poslije Alen Klabot zaprimio je pravomoćno rješenje disciplinskog suda MUP-a kojim se zbog neosnovane sumnje ukida suspenzija i otvara put za njegov nesmetani povratak na posao, a pritom mu je, prije nekoliko dana, vraćena i prethodno oduzeta policijska značka.

Baš kao što je i prilikom smjene odbio komentirati odluku svojih nadređenih u Ravnateljstvu policije, zapovjednik ATJ Lučko svojoj je odluci ostao dosljedan i danas, pa je tek kratko potvrdio informaciju Večernjeg lista te zamolio za razumijevanje zbog prirode svojeg posla, ali i osobne kalvarije na koju se ne želi osvrtati.

S obzirom na to da je u “rotirke” kao stvarni razlog njegove smjene malo tko povjerovao, okidač ove priče valja potražiti u događajima koji su prethodili Klabotovoj suspenziji, kada je 7. rujna u Lučkom priređena proslava 25. obljetnice te postrojbe i kada vrh policije nije oprostio Klabotu što je odlučio prijavak podnijeti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, umjesto ravnatelju Vladi Dominiću. Klabot je, međutim, tada samo želio odati počast vrhovnoj zapovjednici baš kao što ju je na 20. obljetnicu odao i Ivi Josipoviću, neovisno o stranačkoj pripadnosti, u skladu s tradicijom.

Prijavak predsjednici, međutim, bio je tek vrh ledene sante. Naime, policijskom vrhu ni najmanje nije sjelo što su se u prigodi iste obljetnice Klabotovi specijalci medijima požalili da zarađuju samo oko 5000 kuna, a spašavaju živote. Uostalom, i sam zapovjednik neprekidno je upozoravao na nedopustive uvjete u kojima rade njegovi ljudi, zbog čega je, među ostalim, došao u sukob s utjecajnim Zdravkom Janićem iz Zapovjedništva specijalne policije koji je dolijevao ulje na vatru kako bi se Klabota razriješilo.

Obitelj u 54 kvadrata

U redovima specijalaca danas vlada oduševljenje zbog povratka omiljenog zapovjednika koji sa svojom velikom obitelji skromno živi u 54 kvadrata, a i Klabot, otkrivaju, ne krije zadovoljstvo jer taj je posao “jedini koji zna i želi raditi”.

>> Zapovjednik ATJ Lučko razriješen. Koristio službeni automobil u privatne svrhe

Komentara 77

Avatar docCL
docCL
19:25 02.04.2016.

Heroj je vracen i dobio satisfakciju. A poltroni ostoje rankovica koji su ga suspendirali i dalje su u sluzbi. Stariji vodnik nema zelje za promjene.

DU
Deleted user
19:18 02.04.2016.

Svaka čast.

Avatar croatxl
croatxl
19:36 02.04.2016.

Bravooo jos jedna pobjeda Hrvata i njihovog zajednistva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije