Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet na sud

Sanaderu 7. rujna počinje suđenje za Hypo 
i Ina-MOL, a sudnica je rezervirana 13 dana

09.04.2015., Zagreb - Na Zupanijskom sudu nastavljeno sudjenje Ivi Sanaderu u slucaju Planinska.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.07.2015.
u 07:30

Moguće je i da Sanaderovi odvjetnici inzistiraju na prorjeđivanju zgusnutog sudskog rasporeda

Ivo Sanader bi nakon ljetnog odmora 7. rujna opet trebao biti u sudnici, osim ako ga zdravlje u tomu ne spriječi. Za taj dan u 9.30 sati sazvano je pripremno ročište na ponovnom suđenju u predmetima Hypo i Ina-MOL kod suca Ivana Turudića, objavio je jučer Županijski sud u Zagrebu u svome ročišniku.

Taj dan bit će velika gužva na sudu pa bi se na hodnicima moglo mimoilaziti više bivših dužnosnika, još i Damir Polančec, Ivan Čehok, Ivan Mravak i Tomislav Merčep.

Za Sanadera je rezervirano ukupno 13 raspravnih dana sve do kraja rujna, osim u tjednu kad je (od 22. do 24. rujna) predviđeno da zbog slučaja Planinska sjedi pred vijećem kojim predsjeda sutkinja Jasna Smiljanić. Posljednje tri rasprave – od 28. do 30. rujna – predviđene su istodobno kad je i Vrhovni sud odredio da će se održati rasprave u povodu žalbi na nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medije.

Bude li potrebe i za ta tri dana, očito je da će Županijski sud morati odrediti neki kasniji termin u listopadu. Moguće je i da Sanaderovi odvjetnici inzistiraju na prorjeđivanju rujanskog rasporeda sudskih rasprava u tri predmeta. 

>>Ivo Sanader nakon ukidanja presuda: Idemo dalje

>>Suđenje u kojem nije smjelo biti pogreške!

Komentara 9

Avatar kravata
kravata
08:30 30.07.2015.

Koliko to sve kosta i ko to sve placa?

Avatar comparator
comparator
10:48 30.07.2015.

Nije li sramotno suditi čovjeku u nedogled bez dokaza uz tek indicije ili možda zbog političkih animoziteta. Jasno mi je ponašanje političkih struktura koje koristi svoj status za manipulaciju zakonima ali je isto tako nedopustivo manipuliranje zakonom za političke koristi.

OV
over
09:08 30.07.2015.

opet tudurić? zanimljivo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije