navigacija Hrvatska 32
Kako je propala koalicija SDP - Most

Ružica Vukovac: Čula sam SDP-ov plan da se razbije Most

Za humanitarnog koncerta našla se u društvu političara lijeve koalicije koji je nisu prepoznali te su odali plan o razbijanju Mosta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Uz Dragu Prgometa i njegove dvije, tu je Petrina i imamo još... Onda je ustao od stola i otišao – prepričava Ružica Vukovac telefonski razgovor poznatog SDP-ovca koji je čula za humanitarnog koncerta Zaklade Ana Rukavina kamo je otišla sa sjednice Nacionalnog vijeća Mosta.

Bilo je to lanjskog 21. prosinca, dan prije iznenadnog raskida Mosta nezavisnih lista s koalicijom Hrvatska raste. Iako se tako pisalo ovih dana, Vukovac demantira da je opisani trenutak bio presudan za prekid pregovora sa Zoranom Milanovićem.

Otišla ranije sa sastanka

– Kolega je nabrajao ljude koje ima i ostali su preda mnom zapravo komentirali da će upropastiti mene, i to u mom društvu! – opisuje Vukovac i ne otkriva imena, ali uz SDP-ovca bio je tu, kaže, i jedan istaknuti umirovljenik.

– Zar vas nisu prepoznali, nisu znali tko ste?– pitamo.

– Bila sam u društvu malo po strani i uopće me nisu mogli povezati s Mostom. Oni su vrlo otvoreno razgovarali, a ja sam sjedila i slušala te se čudila jer sam znala da moji tamo dogovaraju suradnju – kaže ova diplomirana pravnica koja je u Most ušla kao načelnica Velike Kopanice.

Naime, istu večer činilo se da je stvar riješena. Tim je više dan poslije iznenadila izjava Bože Petrova o naprasnom raskidu s lijevom koalicijom, što je pripisao pritiscima na članove Mosta. Jedan od tih pritisaka bio je i ovaj koji danas opisuje Ružica Vukovac.

– Otišla sam ranije sa sastanka Nacionalnog vijeća da bih se uredila za koncert i doživjela te neugodnosti gdje se zapravo jasno pokazalo da oni rade na tome da se Most razbije, da ne ostanemo cjeloviti. Sutradan smo održali novo Nacionalno vijeće i tu su mnogi članovi iznosili neugodnosti koje su doživjeli, pritiske, pozive na telefon. Božo je ispričao neugodne situacije koje je doživio, a na kraju sam i ja ovo spomenula. To nije bilo presudno, samo sam jedna od više članova Nacionalnog vijeća Mosta koji su iznijeli takvo iskustvo – kaže Vukovac koja danas u Saboru sjedi s istim tim kolegama političarima čiji je inkriminirajući plan čula te večeri i prenijela dan poslije Mostu.

Nesuđena ministrica

Ne otkrivajući njihova imena, samo je poručila da je riječ o SDP-ovcu i umirovljeniku koji su danas također saborski zastupnici. U isti taj Sabor ona je ušla točno mjesec dana poslije kao zamjena Tomislavu Paneniću, ministru gospodarstva iz redova Mosta. Za pregovora Mosta s obje koalicije percipirana je kao buduća ministrica poljoprivrede. Ipak, u konačnoj varijanti Vukovac je ostala bez tog ministarskog mjesta, ali nije odustala od poljoprivrede za koju je više puta isticala da će se boriti, kao i za poljoprivrednike. 

>>Mostov prijedlog o ukidanju naknade plaće 'zapeo' u dnevnom redu

>>Most kritizira HDZ i SDP: Mi smo obećanje ispunili. Zaustavili su naš prijedlog izmjene zakona

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (46 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

197
Registracija
 • Livi Livi

  21.02.2016 u 21:01h

  Zar je to neko iznenadenje! Pa zar nisu i 45-te lazima, prrevarama i silom dosli na vlast i zadrzali se 50-ak godina na vlasti i to uvijek "demokratskim" izborima s jednim kandidatom koji je uvijek osvajao 98% glasova. I sad kad nam vrli povjesnicari poput Klasica, Markovine i Goldsteina pricaju o takvoj demokraciji, a svi danasnji novinari, tv. izvjestitelji i profesori na FPZ drze predavanja o ljudskim pravima i "antifasizmu", onda se covjek samo moze smijati.
  104 74% 36
 • Izdajnik

  21.02.2016 u 21:09h

  Sad Hrvatska može i hoće uspjet. Nek nad Hdz vodi u budućnost. Sdp je povijest.
  81 74% 29
 • bijela_hrvatska bijela_hrvatska

  21.02.2016 u 21:41h

  Onda se dajte konačno počnite ponašati kao dio vlasti, a ne kao opozicija Domoljubnoj koaliciji...vrijeme je više, brate...
  69 80% 17
 • doktorica doktorica

  22.02.2016 u 12:50h

  provincijalka koja misli da nešto zna...
  2 100% 0
 • moodyblues moodyblues

  22.02.2016 u 12:12h

  Uopće me ne čudi da je Stazić u pitanju. Ta kornjača ionako samo riga zlo oko sebe. Ovaj put je uspio zaribati svoje, hehe... tako mu i treba...
  1 50% 1
 • stern stern

  22.02.2016 u 11:58h

  pa sada si pomogla pravim poštenjacima da budu na vlasti! A i vidi se koje ste "sposobne" ljude postavili u ministarstva. I puno toga ste napravili za mjesec dana. Jedan zakon ste izglasali ! Svaka čast !! Stvarno jako dobro radite ! Blago si ga nama sa takvim političarima !! Koja trač baba !!!
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare