Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTAVLJANJE VLASTI

Ruža Tomašić: Tepeš može u EP samo ako ja odem, to piše u ugovoru HSP-a AS i HDZ-a

tepeš, ruža tomašić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.10.2016.
u 06:00

Tepeš je jučer kazao da ništa ne zna i da ga nitko ne obavještava o tome hoće li zaista ići u EP nakon odlaska Plenkovića i Stiera u Vladu

Čim se konstituira Sabor, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier dat će ostavke na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, što će automatski omogućiti sljedećim kandidatima s liste, HDZ-ovcu Ivici Toliću i HSP-AS-ovcu Ivanu Tepešu, da postanu zastupnici u EP-u, no Ruža Tomašić pokušava poremetiti te planove, barem što se tiče Tepeša.

Tomašić tvrdi da je u trenutku sklapanja koalicije HSP-a Ante Starčevića i HDZ-a uoči europskih izbora 2014. sklopljen pismeni ugovor prema kojemu Tepeš ulazi u EP samo u slučaju da Ruža Tomašić ode iz EP-a, tj. da zamjena za nekog tko ode iz EP-a dolazi iz iste stranke, dakle HDZ-ovci umjesto HDZ-ovaca, a Tepeš umjesto Tomašić. – U EP-u to ne moraju uvažiti, ali bi mogli uvažiti ako HDZ-ovci pronađu taj ugovor i pokažu ga u EP-u – kaže Ruža Tomašić.

Neki drugi izvori iz EP-a tvrde da se po pravilima ta zamjena odvija automatizmom: kad otpadne jedan, ulazi prvi sljedeći s liste. Tepeš je jučer u izjavi za N1 rekao da ništa ne zna i da ga nitko ne obavještava o tome hoće li zaista ići u EP nakon odlaska Plenkovića i Stiera u Vladu. Ako i Ivana Maletić uđe u Vladu, odnosno ode iz EP-a, treća zamjena nakon Tolića i Tepeša bila bi HDZ-ovka iz BiH Željana Zovko, veleposlanica BiH u Italiji.     

>> Ivica Tolić, Ivan Tepeš i Željana Zovko idu u Europski parlament?

>> Tepeš dao ostavku na mjesto predsjednika HSP-a dr. Ante Starčević

Komentara 20

VL
????
09:06 12.10.2016.

Od naših zastupnika jedino Ruža radi nešto, a navodno najproduktivniji i najaktivniji zastupnik Jakovčić zapravo samo baljezga i gluposti i doslovno je svakom loncu poklopac. Govori samo da bi govorio a ne jer ima štogod pametnog za reći i po cijele dane samo sjedi u strasbourškoj sabornici dok ostali zastupnici rade na svojim izvješćima i proučavaju ono o čemu će glasati.

JA
jadranskomore
07:55 12.10.2016.

Bre vama iz vecernjeg lista, citamo kako i vi se mjesate u nase americke stvari a zasto vi iz vecernjeg ne napisete kako je Klinton silovao zenu, platio joj 850000$ odstete, izgubio advokatsku kancelarju i postao Prezident amerike kao prvi silovatelj i napasnik? A njegovo starsilo od zene nazvala tu zenu koju je on silovao i prijetila joj da ce je strpati u zatvor ako bude to dala u javnost.

VL
????
08:27 12.10.2016.

Dovoljno nas u EP-u već sramoti Jakovčić, nitko mu nije ravan po tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije