Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monetizacija

Rok natjecateljima za koncesije na autocestama produljen do 12. prosinca

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
25.11.2014.
u 19:13

Ministar Hajdaš Dončić kaže da odgoda nema veze s referendumom, nego da je “tehničke prirode” – tražili su je ponuđači

Iako je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić najavljivao da će se krajem studenoga okončati natječaj za monetizaciju autocesta, danas je Ministarstvo prometa odlučilo produljiti rok za dostavu inicijalnih ponuda do 12. prosinca. Ministar Hajdaš Dončić kaže kako odgoda nema veze s referendumom, već je “tehničke prirode”. Ponuđači su, kaže, tražili još malo vremena zbog brojnih detalja na koje moraju ponuditi svoje odgovore.

– Zbog većeg broja upita natjecatelja koji sudjeluju u postupku davanja autocesta u koncesiju rok za dostavu inicijalnih ponuda produljen je do 12. prosinca. Produljenje roka neće utjecati na planirane rokove završetka procesa. S obzirom na to da se na postupak dodjele koncesije primjenjuju odredbe Zakona o javnoj nabavi, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ne smije iznositi podatke o sudionicima u postupku, odnosno natjecateljima, sve do zaprimanja i javnog otvaranja konačnih ponuda – kaže Renata Ivanović, glasnogovornica Ministarstva.

Iz Vlade poručuju da proces monetizacije, bez obzira na odgodu, ide dalje a sigurni su da će dobiti dobre ponude.I šef cestarskog sindikata Mijat Stanić kaže kako ova odgoda ne znači da Vlada odustaje i upravo zbog toga će danas Ustavnom sudu predati zahtjev za moratorij na sve Vladine poteze vezane uz proces monetizacije, koji bi trajao sve dok se građani na referendumu ne izjasne jesu li za ili protiv monetizacije. Kaže kako mu je teško procijeniti zašto je Vlada produljila rok za ponude jer sve ionako, tvrdi Stanić, rade netransparentno.

>> Je li to pobjeda? Autoceste će ostati naše, ali od susjeda ćemo posuđivati za kruh

>> 'Autoceste nitko nikamo ne nosi. Kako možete odnijeti cestu?'

Komentara 7

19
1995josip
20:51 25.11.2014.

ovaj smiješni sa ženinim prezimenom je uporan , ali nebude išlo tako kako su u kokošinjcu zamislili .

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
20:17 25.11.2014.

.. donček prodaje i čeka proviziju... zmajček popunjava prazne poslovne prostore posrnulih građevinara... imamo stalni gospodarski "nerast"... maraska ne može doći do izražaja od drugih zvijezda... onaj vrag-ek uređuje sobe... cims održan... 2 stručnjaka i 5 dužnosnika... povjerenstvo za sukobe interesa se nikada nije očitovalo... novinarka nestala... zoki to sve podržava... a miki zbog svega toga završi u buksi... da... sve je tako dobro... da sve to treba ponoviti...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:01 25.11.2014.

Dončić je stavio kahlicu na glavu i čeka proviziju od Djeda Mraza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije