Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoodređenje

Židovska općina Zagreb protiv referenduma

u ime obitelji
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
15.11.2013.
u 11:04

Židovska općina Zagreb sada iskazuje svoje neslaganje sa stavovima iznesenima u toj izjavi

– Referendumsko pitanje zadiranje je u prava manjina,  takvoj odredbi nije mjesto u Ustavu RH i suprotno je članku 3. Ustava. Iako unutar naše zajednice ne promoviramo istospolne brakove, poštujemo pravo pojedinca i manjinske skupine na samoodređenje – stoji u priopćenju prof. dr. sc. Ognjena Krausa, predsjednika Židovske općine Zagreb.

Predstavnici vjerskih zajednica 12. studenoga zajedničkom izjavom poduprli su referendum za brak, čemu predstavnik Židovske općine nije nazočio zbog spriječenosti obvezama.  

Židovska općina Zagreb sada iskazuje svoje neslaganje sa stavovima iznesenima u toj izjavi.

– Zalažemo se za građansku državu, uvažavanje različitosti  i jednakost svih ljudi pred zakonom. Vrlo smo osjetljivi na smanjivanje prava bilo kojoj manjini. S obzirom na iskustvo Holokausta koje imamo i kako je započeo, takav postupak smatramo izrazito opasnim. Posljedice u konkretnom slučaju mogle bi biti ozbiljne i dalekosežne za naše cjelokupno društvo – poručuje dr. Kraus.

>> Sabor nije tražio ocjenu ustavnosti pa se referendum može održati

Komentara 24

Avatar Naravno
Naravno
19:13 15.11.2013.

Za ubojstvo svog ljubavnika dobio sedam godina Damira Bivola (26) bjelovarski Županijski sud zbog ubojstva 47-godišnjeg Gorana Trbojevića osudio je na sedam godina zatvora Mladi Bivol izbo svog 20 godina starijeg prijatelja Gorana Trbojevića (47) s kojim je u ljubavnoj vezi.

BU
burza
12:45 15.11.2013.

Postalo je mondeno da manjina od nekoliko tisuca protivnika braka dobije toliko prostora na portalima i u novinama a vecina od 750000 samo u pjedinim samo maie crtice

Avatar Naravno
Naravno
19:16 15.11.2013.

Ljubav takvih bolesnika je iracionalna jer žive u racinalnom svetu . . . . Portugalski maneken, Renato Seabra (21), ubio je svog ljubavnika Karlosa Kastra (65) iz Njujorka, gej aktivistu i novinara žute štampe, a zatim mu odsekao testise istise i nosio ih kao amajlije oko ručnog zgloba, uveren da mu to daje „čudesnu isceliteljsku moć“. Seabra je o ubistvu svog starijeg ljubavnika, počinjenom u besu, policiji ispričao “dobrovoljno”, jer “smatra da je ono što je učinio ispravno”. Sa testisima ubijenog ljubavnika pričvršćenim za zglobove Seabra je hodao ulicama Menhetna i usput dodirivao ljude, smatrajući da je stekao moć da leči od side.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije