Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIPOVIĆ:

'Razgovarat ću s Angelom Merkel o integraciji jugoistoka Europe'

Ivo Josipović
Marko Jurinec/PIXSELL
15.06.2014.
u 10:38

Kancelarka i predsjednik razgovarat će o načinima kako što brže, efikasnije i kvalitetnije države regije približiti članstvu u Europskoj uniji

Hrvatska može biti partner u nastavku integracije zemalja jugoistoka Europe u Europsku uniju te u oblasti energetike, rekao je predsjednik Ivo Josipović na tradicionalnom prijemu za veleposlanike na Brijunima.

Josipović je u obraćanju članovima diplomatskog zbora kazao kako je Hrvatskoj mjesto za europskim stolom uz odgovornost donijelo i nove prilike, "a na nama je da ih iskoristimo". Ustvrdio je kako postoje dva područja u kojima Hrvatska može unutar Europske unije, ali i šire biti neizbježan partner.

- Prvi je jugoistok Europe koji je još uvijek izvan granica Unije. Stoga ću 15. srpnja u Dubrovniku s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o načinima kako što brže, efikasnije i kvalitetnije države regije približiti članstvu u Europskoj uniji - rekao je Josipović.

Drugo područje je "energetika, gdje Hrvatska ima sve predispozicije i mogućnosti razviti se u važno energetsko čvorište i središte kroz jadransko-jonski plinovod i LNG terminal na Krku", istaknuo je Josipović.

>> Dejan Jović: Cijeli Balkan treba pustiti u Uniju po brzom postupku

Komentara 80

BL
b.leventic
10:58 15.06.2014.

Gosp. Josipović Vi se integrirajte što prije na istok jer tamo i spadate i govorite u svoje ime ne u ime hrvatskog naroda. Vaš region Vas jedva čeka

KN
knezica
11:16 15.06.2014.

Ova antihrvatska spodoba upravo ovom izjavom ruši ustavni poredak Republike Hrvatske. Jučer je spominjao velleizdaju njegovog imenjaka, a ako ova njegova izjava nije upravo to, onda sam ja sa Marsa. On daje na pladnju naše glave nekome?

MI
Miro
11:00 15.06.2014.

Gosp. Predsjedniče, bilo bi Vam puno pametnije da razmislite o razgovoru gospodarske suradnje s Njemčkom, nego li da brinte o drugima. Imate mnoštvo maldih i visokoobrazovanih ljudi koji odlaze iz Hrvatske, tom propblemu posvetite brigu, umjesto da se nudite drugimna služiti. Vas Vučić ne treba, a Bisna je i onko u slijepoj ulici, iz koje će, ako ikada, teško izaći. Osim toga imate nerješena pitanja granice sa Srbijom, BiH, CG i Slovenijom, zar Vam ni to nisu teme za razgovor s gdjom Merkel, kako biste ju barem informirali o tim teškim problemima naše države. Zašto je Hrvartska konkretno priznala samostalnost CG dok se nije povukla s kontrole nad Prevlakom? Zašto Kosorica i Mesić Srbiji bezplatno dadoše milijunsku vrijednost i aktima EU, a da za to ne dobiše ni hvlala, kamo li da ste dobili povrata hrvatske zemlje preko dunava. O tome se ne smije šutjeti, a da ne govorli da onog našeg uznika niste u stanju izvući iz srbskog zatvora, kojeg osudiše temeljm Miloševićeve tužbe. Vi sa svim stranim ljudima, nac. manjinama i predstavnicima bolje postupate nego li da prije svega štitite interese hrvatskog naroda i svih građana naše zemlje podjednako. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije