Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u Varaždin

Radimir Čačić: Uskoro će vam biti i previše mojih izjava

Radimir Čačić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/12
20.06.2014.
u 18:04

Čačić je rekao da će prvih nekoliko dana provesti samo s obitelji i prijateljima, a nakon toga počinje s pripremama za javne nastupe

U 16.15 sati Radimir Čačić je došao do svoje kuće u Cankarevoj ulici u Varaždinu i medijima dao kratku izjavu.

– Osjećam se vrlo dobro, ako je to dobra definicija. Ispričavam se što kasnim, no oni koji me bolje poznaju znaju da kasnim uvijek pa sam čak kasnio i s izlaskom iz zatvora danas – rekao je Čačić i dodao da će prvih nekoliko dana provesti samo s obitelji i prijateljima, a nakon toga počinje s pripremama za javne nastupe.

– Nekoliko dana ću provesti s obitelji i prijateljima i pripremit ću se za javne nastupe. Mislim da će vam uskoro biti i malo previše mojih izjava i nastupa, mislim da sad nema razloga da to previše forsiramo – kazao je Čačić.

Na pitanje ima li kakvu poruku za bivšu stranku nije ništa odgovorio te je ušao u svoju kuću.

Ulazi dobro pokriveni

Radimir Čačić izišao je iz zatvora u Valturi oko 10.30 sati i pritom je uspio izbjeći okupljene novinare i fotoreportere koji su ga čekali. Njegov dolazak u Varaždin, do kuće u Cankarevoj ulici, očekivao se oko 16 sati, a Natalija Martinčević, predsjednica udruge Reformista, najavila je da neće davati izjave.

– Tijekom vikenda odmorit će se, provesti ga s obitelji, a početkom sljedećeg tjedna počet će davati prve izjave. Za desetak dana održat ćemo i feštu dobrodošlice – kaže Martinčević.

Da je Čačić napustio zatvor, potvrdila je pomoćnica upravitelja kaznionice Valtura Ingrid Popovski Cukon, rekavši novinarima "da ga neće vidjeti". I Čačićev odvjetnik Rajko Mlinarić potvrdio je da je bivši potpredsjednik Vlade rano jutros napustio zatvor.

Inače, Čačićevo puštanje na slobodu pratile su brojne kamere i novinari pa su oba izlaza bila dobro pokrivena od 5.30 sati ujutro. Novinari koji su ga čekali pretpostavljaju da su Čačića pustili na izlaz koji nitko nije znao da postoji.

Izbačen iz HNS-a

Čačić je završio u zatvoru zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je 2010. poginulo dvoje ljudi. Radimir Čačić osuđen je na 22 mjeseca, a na slobodu je izišao godinu dana od početka izdržavanja kazne 17. lipnja 2013. godine. 

Kaznu je služio u zagrebačkom Remetincu i u kaznionici u pulskoj Valturi. Sredinom svibnja ispunio je uvjet za podnošenje zahtjeva za uvjetnim otpustom budući da se u zatvoru ponašao primjereno kućnom redu i zatvorskim pravilima. Tijekom služenja kazne izbačen je iz HNS-a, stranke čiji je bio suosnivač i predsjednik. Najavio je povratak na političku scenu s bivšim HNS-ovcima koji ga podržavaju, a okupljeni su u udruzi Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformista

>>Službenim vozilom išla u posjet Čačiću?

Komentara 111

MJ
mjur
09:57 20.06.2014.

Hrvatska je "sjajna" zemlja, ubijes dvoje ljudi, odes u "zatvor", tamo igras golf, puste te nakon godinu dana kao da se nista nije dogodilo. Sada ce nas imenovani "usrecivati" svojim nebulozama. Pitam one koji iza ovoga stoje: Mogu li jaja ubiti Cacica i odraditi kaznu na isti nacin kao i ovaj "heroj. Sreca njegova sto zrtve nisu Crnogorci ili Siptari, pa da proradi krvan osveta.

Avatar R2D2
R2D2
09:54 20.06.2014.

gazimir je bio na go-u godinu dana. Malo si je igrao golf, pa si je sredio liniju, družio se s prijateljima. Nekako imam osjećaj da se tek tu i tamo trebao prijaviti u zatvor, kako bi se zadovoljile formalnosti.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
11:32 20.06.2014.

U svakoj normalnoj državi nijedan osuđeni dvostruki ubojica iz nehata (dakle: ne s predumišljajem i namjerom, nego zbog svoje nebrige-nepažnje; ali ipak ubojica) ne bi mogao ni prismrditi državnim službama ili aktivnoj politici... a ovoga se gura da bude opet dio vladajućeg aparata... jesmo li svi poludili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije