Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAJVEĆE ŽRTVE'

Pupovac: Dolaze teška vremena za Srbe u Hrvatskoj

'02.05.2013., Rijeka - Na konferenciji SDSS-a predstavljeni kandidati za zamjenike zupana Primorsko-goranske zupanije. Milorad Pupovac. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Goran Kovačić/PIXSELL
29.11.2013.
u 18:46

Govoreći o ćirilici, Pupovac je rekao kako je "situacija vrlo ozbiljna"

U izjavi u današnjim vijestima beogradskog B92 saborski zastupnik Milorad Pupovac govorio je i o raspravi o hrvatskoj tužbi i srpskoj protutužbi za genocid u Haagu početkom ožujka i ocijenio kako "dolaze teška vremena za hrvatsko-srpske odnose pa i za Srbe u Hrvatskoj, a sve će ovisiti od toga što će se u tih nekoliko dana govoriti na sudu i u javnosti i koliko će ti govori poslužiti kao medij zagađivanja javnosti". Prema njemu, Srbi će, naravno, biti najveće žrtve jer "nas iskustvo uči da će biti jednostrano, a za Srbe će to još jednom biti povod za prisjećanje na strahote koje su iskusili i '41. i '91.".

Govoreći o ćirilici, Pupovac je rekao kako je "situacija vrlo ozbiljna", zbog toga što se vodi kampanja u kojoj se "demonizira ćirilično pismo, u kojoj se stigmatiziraju Srbi i u kojoj se obnavljaju ratna sjećanja i ratne retorike", a spomenuo je i ranije dobre odnose s HDZ-om dok je bio na vlasti kada su zajedno počeli "uljuđivati Hrvatsku, stvarati tolerantno društvo, u kojemu se poštuju prava manjina i pluralizam, i počeli stvarati europsku Hrvatsku koju su i uveli u Europsku uniju". No, kada se promijenilo vodstvo strake, tvrdi Pupovac, odašiljali su poruke kako ih je sramota što su bili u koaliciji s SDSS-om te su se povezali "s pojedinim krugovima u crkvi, koji idu 'desnije' u razumijevanju stvari".

- Reći "nećemo ćirilicu" teška je poruka sama po sebi, koja istovremeno znači i "nećemo Srbe" - drži Pupovac dodajući kako nije iznenađen reakcijom Bruxellesa u vezi ćirilice u Hrvatskoj i ocijenio kako je "očito da je netko u Bruxellesu nesposoban za viđenje i za tumačenje problema".

>> 'Odlazak u Vukovar i minuta šutnje za žrtve u Saboru velika je gesta Milorada Pupovca'

Komentara 175

Avatar mv3721
mv3721
19:02 29.11.2013.

Pupovac svojom politikom šteti srbima u Hrvatskoj.

HO
homofob
18:57 29.11.2013.

Ako je to zaista istina da za "Srbe" u Hrvatskoj dolaze teska vremena pa mozda je to i u redu da i oni konacno osjete kako to zive Hrvati! Do sada su "Srbi" bili u svemu povlsteni i u daleko boljoj materijalnoj i politickoj situaciji nego obicni gradani Hrvatske!

Avatar miladraga
miladraga
19:11 29.11.2013.

Mislim da pogoršanju hrvatsko-srpskih odnosa najviše pridonosi Pupi svojim istupima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije