Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Puca koalicija SDP-a i HNS-a, nakon dogradonačelnika sprema se i smjena HNS-ova člana gradskog Vijeća

gradsko vijeće sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
19.05.2016.
u 16:01

"Došli su mi s devet potpisa vijećnika koji traže moju smjenu i pitali jesam li uz Vladu Andučića ili HNS i da o tome ovisi hoću li biti smijenjen", rekao je čelnik Vijeća Ivan Đumbir.

Puca koalicija HNS-a i SDP-a u Sisku. Nakon što je HNS-ov dogradonačelnik Vlado Andučić, ujedno i predsjednik sisačkog HNS-a, dobio zabranu sudjelovanja na protokolarnim događanjima, i nakon što je ovaj tjedan izbačen iz skupštine svih trgovačkih društava u vlasništvu Grada Siska priprema se i smjena HNS-ova čelnika Vijeća.

"Došli su mi s devet potpisa vijećnika koji traže moju smjenu i pitali jesam li uz Vladu Andučića ili HNS i da o tome ovisi hoću li biti smijenjen", rekao je čelnik Vijeća Ivan Đumbir.

Odnosi između SDP-a s jedne strane te HNS-a kojeg u Sisku prati i HSU, s druge strane, već su duže vrijeme pogoršani što je rezultiralo i s nekoliko tiskovnih konferencija dogradonačelnika u kojima je žestoko kritizirao SDP i njegove dužnosnike.

Koalicijski sporazum prije lokalnih ibzora 2013. godine sklopili su SDP, HNS i HSU, no u međuvremenu su došli, kao partneri u Vijeću, i Laburisti te HSP kao i dva vijećnika prebjegla s HDZ-ove liste. Tako su HNS-ovi vijećnici postali nepotrebni za većinu, te su nekoliko puta njihovi prijedlozi u Vijeću i odbijani i preglasavani.

"Odluke o zabrani mog sudjelovanja u protokolu i izbacivanju iz skupština trgovačkih društava je donijela gradonačelnica. Kad se o tome izjasni gradski SDP vidjet ćemo kako će to utjecati na naše odnose i potpisani koalicijski sporazum. Postoje prijetnje našim direktorima koje se pita jesu li za mene ili HNS, no ja znam da se HNS ne boji prijetnji kad je u pitanju javni interes." - rekao je Andučić potvrdivši da već dugo nema međukoalicijskih sastanaka o suradnji. Taj odabir "Andučić ili HNS" bi značio da i u samom HNS-u postoji nezadovoljnici s potezima dogradonačelnika, no to jučer nitko nije htio potvrditi.

Inače i danas su HNS i HSU iznijeli teške optužbe na račun dogradonačelnika Marka Kričke iz redova SDP-a. Naime, novinarima su podijelili zadužnicu koju je, kao predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Siska, Krička dao sisačkoj tvrtki Konto-L u iznosu od 100.000 kuna, u rujnu 2015. godine.

"Početkom travnja ta je tvrtka s računa Zajednice naplatila 99.935 kuna iako nikada nije poslovala sa Zajednicom. Podnijet ću prijavu kako bi se ta isplata istražila." - rekao je Borislav Curić, predsjendik gradskog ogranka HSU i trenutni izvršni predsjendik Zajednice.

"Zajednica je  u rujnu jamčila za dug Segeste prema toj tvrtki u trenutku kada je prijetila propast predstečajne nagodbe. I opet bi to učinili ako treba da spasimo klub. Sad se jasno vidi tko voli Segestu, a tko ju iskorištava zbog sitnog politikanstva. Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe, poručujem kolegama." - rekao je za Večernji list dogradonačelnik Marko Krička.

Od gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja je ujedno i čelnica sisačkog SDP-a nismo dobili komentar o trenutačnim odnosima HNS-a i SDP-a u Sisku. 

>> 'Mogući partneri su nam IDS, HSLS, Hrid i HSS, a mostovci su 'neprincipijelni populisti''

Ključne riječi

Komentara 5

LU
luli
16:32 19.05.2016.

štakori, brod, dorh,...

DU
Deleted user
16:15 19.05.2016.

zamolio bih da mi gdin Krička odgovori što misli o Bibliji

GA
galimberti
18:43 19.05.2016.

Daleko im kuca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije