Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na kraju ih razdvojili

Prvo 'gay vjenčanje' u Gospiću! Iznenadit će vas tko su sretni mladenci

gay
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
23.09.2016.
u 18:31

Sklapanje životnog partnerstva se naime trebalo dogoditi i prije, ali mladenci nisu mogli pronaći kumove

U Gospiću se dogodio prvi slučaj sklapanja životnog partnerstva dvaju muškaraca. Jedan je Erik Rubinić, a drugi je Mate Njegovan. Radi se naime o dvojici štićenika Zatvorskog sustava RH što će također biti opisano kao prvi takav slučaj, javlja Lika online. Iz službenih izvora nisu o ovome mogli dobiti nikakve informacije ali su privatnim kanalima uspjeli doznati nekoliko zanimljivih detalja.

Danas u poslijepodnevnim satima vozilo za prijevoz osoba lišenih slobode zaustavilo se ispred zgrade Gradske uprave gdje se nalazi Matični ured. Iz kombija su u pratnji službenih stražara izašla dvojica muškaraca u lisicama. Na ceremoniji su mogli biti samo kumovi i stražari.

Mladenci neće biti u istoj kaznionici

Sklapanje životnog partnerstva se naime kako piše Lika online trebalo dogoditi i prije, ali mladenci nisu mogli pronaći kumove

Matičarka je profesionalno obavila svoj posao kao i stražari. Ipak, kako strogi zatvorski sustav ne predviđa bračnim partnerima boravak u istoj kaznionici, jedan od mladenaca bit će prebačen u drugi zatvor

> > U Francuskoj se pod jakim osiguranjem vjenčao prvi gay par!

Ključne riječi

Komentara 102

Avatar Cinco
Cinco
18:57 23.09.2016.

Vi nastavljate po starom. Ne postoji gay brak.

Avatar niwrad
niwrad
19:12 23.09.2016.

Vjenčanje ili čin sklapanja braka je moguć samo kod muškarca i žene. Brak je institucija. Institucija je stabilni, ponavljajući i konzinstentan obrazac ljudskog ponašanja u društvenim interakcijama. Kad se dečko i cura romantično druže obitelj, zajednica i društvo znaju da oni imaju potencijal stvaranja djeteta i time ogromnih tereta podizanja djeteta koji se prelamaju na širu zajednicu ako dečko i cura nisu u dobrim odnosima ili prekinu. Zato se javio obrazac ponašanja u kojem zajednica i društvo nameću dečku i curi obvezu javnog deklariranja i obećanje da će biti skupa u skladnom dugoročnom odnosu. Taj obrazac ponašanja je stabilni, ponavljajući i konzinstentan u svim ljudskim društvima i zove se institucija braka. Pošto se takav obrazac ponašanja ne javlja kad se dečko druži sa dečkom jer ljudi znaju da dečko dečku ne može napraviti dijete, onda je nazivanje istospolnih zajednica brak žešća negacija stvarnosti. Negacija stvarnosti naziva se deluzija.

Avatar niwrad
niwrad
19:04 23.09.2016.

Ne postoji gej 'vjenčanje'. To je samo isiljena, politički konstruirana imitacija vjenčanja. Samo muškarac i žena se mogu vjenčati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije