Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović i Miljenić u Požegi

Premalo zatvorenih, a previše otvorenih kaznionica

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
01.10.2014.
u 16:36

Ministar je istaknuo kako mu je drago što u Hrvatskoj postoje samo tri odgojna zavoda, jer je to znak da nema puno maloljetnih kriminalaca

Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je danas s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem obnovljeni Odgojni zavod za žene u Požegi. Utvrđeno je kako u pojedinim zatvorskim kategorijama i dalje postoji debalans.

– Mi zadovoljavamo kriterije, no zbog izmjene kaznene politike nedostaje nam mjesta u zatvorenim uvjetima, a u poluotvorenim i otvorenim smo debelo ispod kapaciteta. Stoga će neke poluotvorene kaznionice postati zatvoreni  – rekao je Miljenić.

On je dodao kako se radi i na racionalizaciji troškova, pa su Zatvor i Kaznionica u Požegi u procesu spajanja, no to, ističe, neće dovesti do smanjenja broja radnih mjesta, ali će se smanjiti broj šefova. – Jedan od problema je disperziranost i veliki broj malih zatvora, sa čime ćemo se u perspektivi kao zemlja morati nositi kada budemo imali malo više novca za gradnju kapaciteta. Naime, mali zatvori zahtijevaju jednaku logistiku kao i oni veliki – dodaje Miljenić. U štednju i pripajanje neće biti uključen Odgojni zavod, koji trenutno ima tek nekoliko odgajanica. Investicija obnove zavoda iznosila je 300 tisuća kuna, od čega je Grad financirao 150 tisuća kuna. Ministar je istaknuo kako mu je drago što u Hrvatskoj postoje samo tri odgojna zavoda, jer je to znak da nema puno maloljetnih kriminalaca. Predsjednik i ministar istaknuli su dobru suradnju i potporu lokalne samouprave jer je svaki zatvor veliki poslodavac i kao takav daje doprinos lokalnoj zajednici.

>> Miljenić: Dvije milijarde više u džepu građana

Komentara 6

BE
belimo
17:12 01.10.2014.

Postoji još jedan tip "zatvora" u kojem služe malo jači igrači...guliona krumpira!

BU
Bulaba
18:49 01.10.2014.

Tatin sin, i on je stručnjak za zatvore (šifra Goli otok).

NV
novo vriijeme
18:39 01.10.2014.

Premalo kuhinja za služenje kazne najvećih kriminalaca i pljačkaroša državnog novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije