Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNOST RASTE

Predsjedništvo HDZ-a u četvrtak kandidira Kolindu

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
10.06.2014.
u 16:19

U utrku za šeficu države kreće Kolinda Grabar-Kitarović. I u NATO-u je najavila da ide na izbore.

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici, najvjerojatnije u četvrtak, i formalno će donijeti odluku da je Kolinda Grabar-Kitarović predsjednička kandidatkinja HDZ-a. Ona neće prisustvovati toj sjednici, što nije ni potrebno, ali će kao kandidatkinja za predsjednicu najveće oporbene stranke biti predstavljena na izvještajnom saboru HDZ-a 17. lipnja u Lisinskom. Hoće li sjednica Predsjedništva biti baš u četvrtak, ovisi o tome hoće li biti u Vukovaru ili u Zagrebu.

Naime, uoči izvještajnog sabora mora se održati i Središnji odbor HDZ-a na kojem će stranka mijenjati svoj statut, odnosno u njega se mora uvesti i pojam eurozastupnika. Središnji odbor će se svakako održati u Vukovaru, pa u HDZ-u planiraju da u tom gradu, u kojem se 15. lipnja održavaju izvanredni lokalni izbori, održe i sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Kolinda Grabar-Kitarović, kako doznajemo, sa svojim je poslodavcima u NATO-u sve riješila i najavila im kandidaturu. Ona je i najozbiljnija suparnica predsjedniku Ivi Josipoviću i, prema anketama, popularnost joj raste iako kao predsjednička kandidatkinja zapravo još nije ni progovorila.

Izvještajni sabor HDZ-a najbolja je prilika za predstavljanje Kolinde Grabar-Kitarović, jer su sabori HDZ-a uvijek impozantni pa će predstavljanje Josipovićeve izazivačice tim više odjeknuti. HDZ će s Kolindom zahvatiti i dio birača koji nije sklon previše desnom HDZ-u, dakle one s centra, a u prilog joj ide i to što ima respektabilnu međunarodnu karijeru i iza nje u principu nema repova. I politički analitičari, koji su dosad analizirali mogućnost njezine kandidature, smatraju da ona ima dobre šanse protiv Josipovića. Neki je doživljavaju kao superiornu kandidatkinju, dok neki smatraju da je preblaga za HDZ u kojem pobjeđuje R. Tomašić. Ali šanse joj nitko ne osporava.

Komentara 131

Avatar marnie
marnie
16:29 10.06.2014.

Naprijed Kolinda. Crveni oštre pera bijesa.

NE
nenadbat
16:27 10.06.2014.

Naprijed Kolinda.

SE
sestrićna
16:30 10.06.2014.

barem ćemo imati najzgodniju predsjednicu koja neće glumiti da vodi umrlu jugoslaviju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije