Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PLANOVI

Povratnik iz Clevelanda želi vratiti 10.000 Hrvata u domovinu

naslovnica
Foto: VL
1/2
17.09.2014.
u 21:00

Uz kuće u naselju bi se, prema projektu, gradio i iseljenički te starački dom

Udruga hrvatskih povratnika i iseljenika ima u planu vratiti u Hrvatsku čak 10.000 Hrvata iz dijaspore u roku od pet godina.

S tim ciljem njihov predsjednik Zdravko Belančić, povratnik iz Clevelanda (SAD) već mjesecima traga za dovoljno velikim zemljištem za gradnju, kako kaže, pravog malog grada iseljenika u kojem bi broj povratnika rastao iz godine u godinu. U prvoj fazi planirana je gradnja 200-tinjak obiteljskih kuća koje bi financirali sami iseljenici-povratnici, a potom bi se na zemljištu sagradilo još kuća te Dom iseljenika povratnika koji bi imao i svoj hotelski dio, urede, dvoranu za konferencije, restoran te starački dom. Cijeli projekt uključuje i gradnju sportskih terena, ali i zdravstvene ambulante.

Sve bi to bilo, objašnjava Belančić, na raspolaganju povratnicima koji bi u naselju kupili kuće. Prema ideji koja je predstavljena i na nedavno održanom Prvom hrvatskom iseljeničkom kongresu u Zagrebu, kuće u naselju mogli bi kupiti jedino članovi Udruge, a članom može postati bilo koja osoba koja je živjela u inozemstvu ili im je netko od roditelja živio izvan domovine.

>>Cijelu priču i reakcije na ovaj projekt pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka

>>Dijaspora godišnje u Hrvatsku pošalje 1,1 milijardu eura

>>Marin Sopta: Od Vlade tražimo da osnuje ministarstvo za iseljeništvo

Komentara 47

DU
Deleted user
21:49 17.09.2014.

Da je neka Vlada do sada imala sluha za iseljenike u hrvatskoj bi se slivali ogromni milijuni eura i bilo bi gradnje na svim područjima . Međutim naša pametna Vlada uvodi poreze na mirovine i na štednju i tjera tete ljude od matice . Ništa slučajno jer su savjetnici u vladi i na pantovčaku sinovi udbaša čije su tate ubijale ugledne hrvate po svijetu . Ipak vjerujem da će doći pametni i mudri ljudi koji će ovakve Projekte realizirati

DO
dotoresa
21:33 17.09.2014.

Dobro došli!Raseljeni smo ka nijedan narod na svitu.Vani su prestale cvitat ruže.Neka se nama vrate naše lastavice,to je Božje djelo.U Domovinu nazad jer bliže se veliki povijesni dani.Neka nama naših!

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:56 17.09.2014.

sta ak nas 5 milijuna navali u HR onda su nahebali ovi Jugosloveni uvik ce izgubit Izbore...ehhehehehehh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije