Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Potvrđena optužnica protiv bankarice koja je Mariju Mamiću odala USKOK-ove tajne

Mario Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
22.07.2016.
u 17:54

Optužena je da je kao voditeljica poslovnice Hypo Alpe Adria Banke omogućila Mariju Mamiću uvid u USKOK-ove zahtjeve

Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu protiv Ivane Petrak (41), bankarice optužene da je Mariju Mamiću odala kakve je podatke od banke tijekom provođenja izvida USKOK tražio o bankovnim računima obitelji Mamić.

Optužena je da je kao voditeljica poslovnice Hypo Alpe Adria Banke 13. svibnja 2015. omogućila Mariju Mamiću uvid u USKOK-ove zahtjeve, iako je znala, jer je bila upozorena, da je provođenje izvida tajno te da odavanje tajne predstavlja kazneno djelo.

Preslike USKOK-ovih zahtjeva nađene su pretragom mobitela Marija Mamića, a on je tvrdio da ne zna kako su se tamo našli. Ivana Petrak se pak tijekom istrage branila šutnjom.

>> Analiza istupa Zdravka Mamića – Priznao da 'ima veze u sustavu'

Komentara 9

CA
carlo20
18:56 22.07.2016.

USKOK-ove optužnice su skop nebuloza, konstrukcija i indicija, na sudu će vam sve i jedna pasti sdp dorh-ovci. P.S. Tom istom dorh-u ništa nije sporno i kriminalno kada Hrgarek prijavljuje Milanovića, (Hrgarek de facto prijavio i sebe). Unatoč dakle činjenicii da DORH ispred sebe ima klasičnog pokajnika, te svjedoke koje nisu pozvali na ispitivanje, a na pokajnicima su gradili brojne čuvene (narućene) naročito političke slučajeve, cijela se prijava odbacuje?! Kad ste čuli za ovakav primjer? Jedino u diktatorskim državama.

DU
Deleted user
18:33 22.07.2016.

Djava ti odnio ote mobitele

IV
ivanlac27
18:21 22.07.2016.

Lijepa vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije