Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisački slučaj

Poreznici nisu provjeravali ni navode županice M. Lovrić Merzel

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
31.07.2014.
u 13:00

Izjave članova obitelji Lovrić Merzel ovjeravao je isti javni bilježnik

Slučaj supružnika Cetinski neodoljivo podsjeća na segment istrage o SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel.

Riječ je o nepostupanju Porezne uprave u provjeravanju navoda županice i njezine obitelji pri opravdavanju kupnje brojnih nekretnina. Naime, županičina majka Marija Sekulić u ovjerenoj je izjavi Poreznoj upravi kao izvor prihoda za kupnju nekretnina navela da je novac pribavila i prodajom pokretnina koje je naslijedila od supruga, “a koje su predstavljale više od 40 konja, 30-ak krava i nekoliko stotina svinja”.

U slučaju županice poreznici nisu osumnjičeni

Poreznoj upravi ta izjava nije bila sumnjiva, uzeli su je kao opravdanje za velike prihode, iako su za Večernji list susjedi potvrdili da županičina majka nije imala više od pokoje svinje. Porezna uprava uzela je zdravo za gotovo i sadržaj drugih izjava o prihodima i međusobnim pozajmicama obitelji Lovrić Merzel, a koje su sve redom ovjerene kod istog javnog bilježnika i to istog dana. Među tim izjavama bila je i ona županičina nećaka koji je tvrdio da je stan u Zadru kupio sa 20.000 eura koje mu je dala baka, županičina majka, sa 30.000 eura svoje punice te sa 30.000 eura svog prijatelja.

USKOK je nedavno osumnjičio županicu da je prava vlasnica tog stana i da ga je kupila od mita koje joj je dao Željko Žužić. No, za razliku od slučaja obitelji Cetinski, u kojem su u pritvoru završili i djelatnici Porezne uprave koji su im, navodno, pogodovali, u slučaju sisačko-moslavačke županice nitko iz Porezne uprave još nije osumnjičen.

>>Nakon slučajeva Cetinski i Lovrić-Merzel: Uvodi se porezni USKOK

>>Vinka i Mirko Cetinski pušteni da se brane sa slobode

Komentara 10

DU
Deleted user
14:17 31.07.2014.

Botoksirana drugarice Žarka, kumovi su digli ruke od tebe, netko mora i platiti. Pravda i pravednost...

Avatar mili99
mili99
14:03 31.07.2014.

Zupanicima majka Marija Sekulić, a kćer Žarka Sekulić, samo mi se trebamo praviti da je ona Marina Lovrić Merzel. Kako to proeuropski zvuci, a ona mala seljančica Žarka...

19
1995josip
13:34 31.07.2014.

Nije ona svemu kriva , zar je nisu pratili svi SDP ministri i ministri kumovi , oba lijeva predsjednika na luksuznim dernecima i balovima po vikendicama , šumama i gorama oko Siska ! Tu se rasprodavala imovina na štetu SMŽa štetu SMŽ i grada Siska , a to je sada tema brojnih istraga DORH I USKOKa , dali je Marina mogla sama pojesti i popiti toliko na tim luksuznim balovima i dali je uredu da sama snosi posljedice i troškove tih silnih balova ? Mislim da je cijeli kukuriku kokošinjac sa partnerima i savjetnicima odgovoran , a samo je Marina završila u Remetincu , to nije pravda kojom se kiti SDP . Svi su jeli i pili i trebaju platiti , a ne sama Marina .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije