Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edi Štifanić

Porečki gradonačelnik pijan izazvao prometnu nesreću

Edi Štifanić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
22.05.2015.
u 17:45

Policija je odbila potvrditi identitet vozača, ali je rekla da je vozač Renaulta Lagune imao 1,69 promila alkohola u krvi

Prometna nesreća koja se dogodila u noći na petak oko 1 sat nedaleko od Sv. Lovreča u Istri, u kojoj nitko nije ozlijeđen, bila bi zabilježena kao još jedna u nizu s velikom materijalnom štetom da za upravljačem Renaulta Lagune pulskih oznaka nije bio 49-godišnji gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i to pijan.

Nesreća se dogodila, izvijestila je policija, kada je 49-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,69 promila upravljao automobilom iz smjera Sv. Lovreča prema Baderni i nedaleko od skretanja za mjesto Čehići sletio izvan kolnika. Nije se, kaže policija, propisano kretao sredinom prometnog traka. Prednjim dijelom Renaulta udario je u smjerokazni stupić, prometni znak te nisko raslinje. Protiv vozača policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, a  gradonačelnik Štifanić kazao je da je uzrok slijetanja s ceste bila srna koja je istrčala pred automobil, a ne alkohol.

– Zbog toga sam naglo skrenuo volanom i nakratko izgubio kontrolu nad vozilom. U automobil sam sjeo odmah nakon večere, što inače nikada ne radim i što je bilo nepromišljeno – rekao je Štifanić siguran da tako što više nikada neće učiniti. Materijalnu štetu na službenom automobilu platit će osobno, obećao je Štifanić koji se u priopćenju ispričao svojim sugrađanima.

Njegove Porečane, koji kažu da se ovakva nesreća može svakome dogoditi, ali mu zamjeraju što je pijan sjeo za volan, ipak zanima kakvim se to poslom za gradsku upravu u to doba noći Štifanić bavio s obzirom na to da je bio u službenom automobilu, odnosno je li automobil koristio u privatne svrhe.

>> Gradonačelnik Varaždina G. Habuš pijan skrivio prometnu nesreću

>> Vozio pijan 118 km na sat i sletio s ceste, poginuo 21-godišnji putnik

Komentara 21

DU
Deleted user
13:52 22.05.2015.

Ukoliko je iz kukuriku koalicije, onda je nebitno, oni to stalno čine.

DU
Deleted user
13:58 22.05.2015.

Ma nije moguće! To su mu naštimali!

DA
Djeca_Arbata
14:36 22.05.2015.

1,69 promila u krvi?...sitnica...ja sam svojevremeno imao debelo preko dva promila i još su mi oprostili deset posto zbog mogućnosti da je Drager neispravan...tako da je ovaj gradonačelnik u biti mala beba...Ivan Jakovčić bi sigurno probio granicu snova od tri promila...zato i je predsjednik stranke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije