Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjiv posao

Policija upala u HAC-ONC zbog tečaja za menadžere

HAC
Foto: Robert Anić/PIXSELL
21.11.2014.
u 18:30

U HAC-ONC-u ljetos su angažirali tvrtku Mitomis bez javnog nadmetanja da im održi četiri seminara o upravljanju

Policija istražuje sumnjivi ugovor tvrtke Hrvatske autoceste – Održavanje i naplata cestarine s tvrtkom Mitomis vrijedan 199.920 kuna plus PDV. HAC-ONC je ljetos angažirao Mitomis, i to bez provedenog javnog nadmetanja za organiziranje menadžerskih tečajeva za svoje direktore i šefove, o čemu je Večernji list već pisao.

Sad se u cijeli slučaj uključio, kako doznajemo, i PNUSKOK. U upravi HAC-ONC-a potvrdili su nam da policija poduzima radnje vezano uz ugovor s Mitomisom. Također smo od nekih sudionika tog tečaja dobili potvrdu da su dobili poziv istražitelja da daju iskaz. Prema informacijama Večernjeg lista, te pozive dobili su svi šefovi tehničkih jednica HAC-ONC-a. Kako smo već pisali, HAC-ONC je samo pet mjeseci nakon što je na čelo te tvrtke zasjeo Goran Grbac sklopio ugovor s Mitomisom da organizira četiri seminara pod službenim nazivom “Usluga razvoja stručnosti i obučavanja zaposlenih”. Ugovorena cijene je pak bila neznatno niža od 200.000 kuna, kad se prema Zakonu o javnoj nabavi mora raspisati javno nadmetanje.

Mitomis nema nijednog zaposlenog

Tvrtka Mitomis je, prema javno dostupnim podacima, 2012. godine imala prihode od 365 tisuća kuna, a 2013. uprihodila je samo 291 tisuću kuna. U HAC-ONC-u su tvrdili, kad smo prvi put pisali o njihovu ugovoru s Mitomisom, da te seminare pohađa 60 polaznika. Iako su naši izvori tvrdili da su među tim polaznicima bili i Grbac te član uprave HAC-ONC-a Željko Horvat, koji su i viđeni na tim tečajevima, u HAC-ONC-u su to opovrgnuli.

Na menadžerske tečajeve morali su ići i svi šefovi tehničkih jedinica, a s obzirom na to da su se ti seminari održavali u Zagrebu, i to u kolovozu, oni su morali napuštati svoja radna mjesta u jeku turističke sezone kada je najviše posla na autocesti. U HAC-ONC-u su tada tvrdili i da je svrha seminara razvijanje vještina rukovođenja ljudskim potencijalima i organizacije rada na poslovnim projektima. Na naše pitanje kako su došli do Mitomisa, odgovorili su da su se predstavnici te tvrtke prvi njima obratili i ponudili im svoje usluge. Prema najnovijim podacima Poslovne Hrvatske, Mitomis nema nijednog zaposlenog i ima samo dva člana uprave, i to Tomislava Petrića i Miroslava Balaža.

>>Na menadžerske tečajeve i studije spiskali 400.000 kn

>>Naštimali cijene nabave da prihvate više ponude

Komentara 9

NS
nemoralni sindikalac
21:20 21.11.2014.

Tečaj se pokazao opravdanim. Svaka lipa uložena u edukaciju je već vraćena. Zimsku službu su ugovorili po duplo većim cijenama (očekivana šteta nekoliko milijuna), provode prenamjenu autocisterni u vatrogasna vozila bez plaćanja (naravno da je to laž, ali tako ovi što su prošli edukaciju to objašnjavaju…..) Živi dokaz navedenoga e prenamjena autocisterne u Svetom Roku, bila je bijela, a sada je crvena i za to nije plaćena niti jedna kuna….

CE
cenzura
18:57 21.11.2014.

Kalmeta i ekipa iz HDZ partije su mala dijeca za ove lopine na vlasti!!

DO
doktorica
20:24 21.11.2014.

“Usluga razvoja stručnosti i obučavanja zaposlenih”.....pa morali su ići na neki tečej kad im fali škola...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije