Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osječka tvrđa

Pokušao ženi zapaliti stan jer želi razvod?

požar osijek
Foto: Davor Javorovoić/PIXSELL
05.05.2016.
u 07:03

Dolazio je i dan prije, ispričala mi je susjeda, i govorio da će nešto zapaliti – navodi žena čije su stvari izgorjele u zgradi

Susjeda je vidjela dim u spremištu pa je dotrčala javiti meni, a začula se potom i eksplozija – ispričala je šokirana žena čije su stvari izgorjele u prizemlju zgrade u osječkoj Tvrđi, u požaru koji je buknuo u srijedu oko 9.30 sati. Sumnja se kako je vatra podmetnuta, a u policijsku je postaju odmah odveden njezin suprug, od kojega se razvodi. A njemu je baš dan prije, u utorak, izrečena sudska zabrana prilaska supruzi zbog nedavnog obiteljskog nasilja.

– Nedugo nakon što smo opazili vatru, viđen je pred zgradom. Dolazio je i dan prije, ispričala mi je jedna susjeda, i govorio kako će nešto zapaliti. Zvala sam policiju, ali odgovorili su mi kako nije direktno meni prijetio pa ne mogu ništa poduzeti – navodi ona.

Prijavila ga je, dodaje, za obiteljsko nasilje prije mjesec i pol dana, pokrenuta je brakorazvodna parnica i više ne žive na istoj adresi. Izrečena mu je i zabrana prilaska koja ga, očito, nije spriječila. U braku su bili 22 godine.

Vatra je buknula u skladišnoj prostoriji od 12 kvadrata, u trošnoj zgradi u staroj gradskoj jezgri. Na teren je izašlo 12 vatrogasaca u trima vozilima.

– Jako se razbuktala, bila je vrlo visoka temperatura i širio se gust dim. No, uspjeli smo je zaustaviti u desetak minuta – opisuje nam Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka. Na sreću, nitko nije ozlijeđen. Jedan je prozor prema dvorištu zgrade gradske uprave bio otvoren pa su se i oni uplašili.

– Dim se proširio i u prizemlje zgrade gradske uprave, ali nije bilo opasnosti – zaključuje Banjan.

Policija je samo kratko potvrdila kako je jedna osoba na kriminalističkom istraživanju, ne otkrivajući nikakve detalje. No, oni navode kako nije bilo “nikakvih poziva i postupanja dan ranije na istoj adresi”. Procedura je, inače, da se osoba koji prekrši zabranu prilaska odmah uhiti. Uzrok požara tek će se utvrditi, kao i što je dovelo do eksplozije. Nisu nađene, doznajemo, plinske boce ili slične posude pod tlakom koje bi mogle izazvati eksploziju.•     

>> Demontirali nadstrešnicu i izazvali požar, šteta šećerani bila 2,8 milijuna kuna

Komentara 1

LI
liliZG
10:49 05.05.2016.

ah, niti ne želim prejudicirati kakav će biti nastavak ove priče....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije