Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zasjedanje Sabora

Pogledajte cijelu Oreškovićevu prezentaciju, prazna stranica je zadatak ministarstvima

prezentacija sabor
Foto: Screenshot
1/9
22.01.2016.
u 10:36

Umjesto uobičajenim govorima, budući je premijer s pomoću prezentacije predstavio mjere i ciljeve koje nova vlada namjerava ostvariti u iduće četiri godine

Mandatar Tihomir Orešković trenutačno u Saboru predstavlja svoje suradnike te program svoje buduće vlade. Svoj program Orešković je iznio uz pomoć prezentacije u Powerpointu koja je trajala 30-ak minuta. 

Umjesto uobičajenim govorima, budući premijer je s pomoću prezentacije predstavio mjere  koje nova vlada namjerava ostvariti u iduće četiri godine. Zanimljivo je da je stranica na kojoj su trebali stajati dugoročni i kratkoročni ciljevi pojedinih ministarstava ostala prazna. Ovaj čin Orešković je opravdao izjavom da će tablica uskoro biti popunjena " konkretnim i jasno definiranim ciljevima i rokovima u kojima će se provesti". 

- Drugi tjedan ćemo krenuti, ja sam jučer kad sam prvi put imao šanse se naći s novom vladom već tražio da svaki ministar mora definirati što se može učiniti u prvog godini, srednjoročno i dugoročno, koja je definicija uspjeha i koji su ključni indikatori da idemo u pravom smjeru- kazao je Orešković.

Način predstavljanja programa, zaradio je kritike SDP-ove zastupnice Tanje Vrbat Grgić.

– Moram biti skeptična u vezi s vašom prezentacijom u  Powerpointu. Ona mi djeluje kao korporativno pranje mozga. Vrlo jednostavno skicirano. Niste spomenuli vanjsku politiku ni naše sunarodnjake iz BIH ni gospodarsku diplomaciju. Iznenadio me redak o izbjeglicama i konzultacije sa susjednim zemljama. Te zemlje će nam dati i novac samo da izbjeglice ostanu kod nas. Mislim da ne možete stajati iza jednog ovakvog retka. Uopće niste spomenuli regije i poziciju Istre. Na kraju se ne mogu oteti dojmu da vas ne upitam: "Jeste li uopće glasali na posljednjim parlamentarnim izborima i gdje?" – upitala je Grgić.

Mandatar Prezentacija Programa Vlade Rh Sabor 22-1-2016

>>UŽIVO Orešković: U 2016. ćemo smanjiti dug za 500 milijuna eura i pokazati Europi da smo ozbiljni

>>Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

Komentara 49

MS
mare_split
11:02 22.01.2016.

Narode, pogledajte uvodni dio PP-prezentacije u odjeljku Hrvatska danas i za bolje sutra ...! Zar itko u RH može pomisliti da bi ovako lijepo sročena, u ovom času ipak samo poruka, mogla 'pasti' na pamet (kakvu i koju?) drugu Šmrkavcu?? Pročitajte: 7. Blagoslovljeni smo ljepotom naše Domovine! ili, 1. Mijenjam sebe, mijenjam društvo ... itd ... Zorangutane, ovo je posao, a ne 'antifašističko' blebetanje o 'ustašama' ... ili pak o očajnoj podjeli Naroda na: 'MI ili ONI'! Uči ... kako je napisano u PP prezentacjji pod 6. ... OD BOLJIH! Kužiš! S promijenama u RH EU se je riješila zadnjeg komunizma u Uniji! Super! Diši moj napaćeni Narode ! ... Zrak je konačno - ČIST!

TR
tracy
11:41 22.01.2016.

Bravo smanjiti birokraciju u javnom sektoru, rascistiti u sektoru branitelja, lazne socijale ( voze BMW i audije) zive kod mame i tate. Porez na nepotrebne nekretnine, stanove , zemljista . Reforma pravosudja , davati pomoc mladima , zaposliti svakog tko tko zavrsi fakultet ( izuzevsi pravo i ekonomiju). ukinuti nepotrebne agencije, i otvorit jedno 10 zatvora da se banda odmori koju godinu

A6
a6nenad
11:22 22.01.2016.

Izlagati ciljeve je jedno - mene interesuje put kojim ce odgovorna ministarstva poci do tih ciljeva. No dobar pocetak u svakom slucaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije