Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Vukovaru otvoren BIC

Poduzetnički inkubator: Prilika mladim poduzetnicima da krenu s poslom

podzetnički inkubator vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/5
25.02.2016.
u 14:19

Vukovarski poduzetnički inkubator ima deset psolovnih prostora za poduzetnike početnike (43,5 – 69,48 kvadrata), pred-inkubacijski prostor s deset radnih mjesta, coworking prostor, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije (sunce, vjetar i vodik), multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu, ured za upravu, čajnu kuhinju i portirnicu.

Poslije 20 mjeseci projekt izgradnje i opremanje BIC - Poduzetničkog inkubatora Vukovar, koji se nalazi u sklopu Gospodarske zone Vukovar,  završen je i spreman za predavanje korisnicima na dalje korištenje. Radi se o  projektu u okviru kojega je obnovljena i opremljena hala površine 1125 kvadrata, a koji će moći koristiti poduzetnici početnici.

 –Poslovni prostori u sklopu inkubatora namijenjeni su prije svih novim poduzećima i mladim ljudima koji žele započeti sa samostalnim poslom. Na početku je mladim poduzetnicima uvijek problem nedostatak prostora, visoke režije i slično, a sada se to na ovaj način rješava. Oni će u poduzetničkom inkubatoru moći biti tijekom tri godine za vrijeme kojih će steći neophodno iskustvo i znanje, a i tvrtka će im stati na noge. Kada postane stabilna izlazi van iz inkubatora i odlazi u dalji normalan ciklus – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Vukovarski poduzetnički inkubator ima deset poslovnih prostora za poduzetnike početnike (43,5 – 69,48 kvadrata), pred-inkubacijski prostor s deset radnih mjesta, coworking prostor, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije (sunce, vjetar i vodik), multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu, ured za upravu, čajnu kuhinju i portirnicu. Imat će i mogućnost korištenja besplatnog interneta, savjetovanja i mentorstva, korištenja prezentacijske opreme, telefaksa, parkinga, tehničke zaštite poslovnog prostora,uredskog namještaja za jedno radno mjesto, edukacije, stručnih seminara…

Voditelj projekta Dragan Njegić kaže kako BIC – Poduzetnički inkubator mladim poduzetnicima osigurava sve preduvjete da na početku svoga poslovanja uspiju, a da pri tome ne moraju sve plaćati što im je uvijek najveći problem. Najavio je i kako bi prvi poduzetnici u inkubator mogli useliti već sredinom idućeg mjeseca. Pomoćnik ministra regionalnog razvoja i EU fondova Dragan Jelić rekao je kako su ovakvi inovativnu start up inkubatori najbolji za mlade tvrtke koje nemaju početnog kapitala te da su se dosadašnji takvi projekti u Hrvatskoj pokazali kao vrlo uspješni.

– Imamo dosta dobra iskustva s ovakvim projektima. Dobro je i što tvrtke tu zajedno rade, planiraju, mogu sudjelovati u zajedničkim projektima pa i zajedno se javljati na natječaje. Rezultat toga budu kvalitetne tvrtke koje dalje rastu, kupuju zemljište šire proizvodnju… Ovo je jako dobro za mlade posebno u vrijeme kada mnogi odlaze u Irsku, Njemačku… Mislim da i kod nas može biti bolje,a  ovo je jedan od načina, rekao je Jelić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 900 tisuća eura pri čemu EU sufinancira gotovo 80 posto iznosa. Poduzetnički inkubator dio je kompleksa Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar koji u svom sastavu osim Poduzetničkog inkubatora ima još tri centra: Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva i Edukacijski centar, ukupne površine 9700 kvadrata. 

>> Pakrac će dobiti i treći poduzetnički inkubator

Komentara 1

SI
Sittingbull
14:40 25.02.2016.

Još jedan projekt u Vukovaru osmišljen i započet (sa osiguranim financiranjem) za vrijeme bivše SDP-ove vlasti i gradonačelnika Sabe, a za koji danas netko drugi ubire lovorike. Tek toliko radi istine i činjenica. Vukovarci to ionako znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije