Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije došao na odbor

Podolnjak o potezu ministra Panenića: To nije nešto što se može opravdati

Podolnjak Panenić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.02.2016.
u 13:08

Podolnjak je kazao da nema saznanja zašto nitko iz Vlade nije došao na sjednicu.

Nakon što se proteklog tjedna nekoliko odbora nije održalo jer se nije pojavilo dovoljno zastupnika na sjednici, Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav danas se nije održao jer na sjednicu nije došao predlagatelj prijedloga izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH.  Predsjednik Odbora Robert Podolnjak na početku je članove izvijestio da na sjednici nije nazočan predlagatelj, a s obzirom na to da je to zakon koji dolazi iz Ministarstva gospodarstva, očekivao se ministar Tomislav Panenić. 

– Zašto nije nazočan predlagatelj, koje je obrazloženje? – zanimalo je SDP-ovu Ingrid Antičević Marinović. Njen stranački kolega Josip Leko dodao je da se taj zakon ne bi trebao raspraviti bez predlagatelja jer zastupnici moraju od njega dobiti odgovore na određena pitanja. – Ovo nije baš beznačajna tema, i neprihvatljivo je za parlamentarnu praksu. Zastupnici moraju biti upoznati s materijom kako bi kvalitetno mogli raspraviti temu – upozorio je Leko, a Podolnjak je rekao da se slaže s njime te otkazao sjednicu.

– To nije nešto što se može opravdati i nije dobar početak da nitko iz Vlade ne dođe obrazložiti ovaj kratki zakon. Prema tome, moram reći da se slažem apsolutno s ostalim članovima odbora da takvu praksu ne treba tolerirati – kazao je nakon odbora Podolnjak te dodao da nema saznanja zašto nitko iz Vlade nije došao na sjednicu, ali da nije ni provjeravao hoće li netko doći, jer smatra da je samo po sebi razumljivo da se odazove na poziv koji je poslan na vrijeme.

>>U braku HDZ-a i mosta partneri se premalo razumiju

>>Panenić: Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni. Ali to ne znači da je to krađa

Komentara 31

DU
Deleted user
13:24 09.02.2016.

Jel netko spominjao farse (ovi iz mosta)..., ovo je komično i za stariju jasličku grupu.

AS
askica
13:52 09.02.2016.

Da nije tragično bilo bi komično.

MI
miso
14:21 09.02.2016.

Gledaju sličice susreta Predsjednico i odbjeglog izvršnog direktora Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije