Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Treba djelovati po zakonu'

Plenković otkrio o čemu je razgovarao s ministrom Orepićem i ravnateljem policije Srdarevićem

Plenković
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
18.02.2017.
u 23:30

Rekao je da policija treba djelovati po zakonu, da se i prekršajno i zatvorski kažnjavaju izgredi i napomenuo da neke zemlje imaju za izgrednike i institut doživotne zabrane dolaska na sportske terene.

HDZ Karlovačke županije proslavio je u kazalištu Zorin dom 27. obljetnicu djelovanja u nazočnosti predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića, koji se zauzeo za jačanje stranke i zajedništva.  Čestitajući karlovačkom članstvu, posebno onom koje je prije 27 godina u Rečici održalo utemeljiteljsku sjednicu, Plenković se zauzeo za jačanje stranke i zajedništva te je naglasio da će se nastaviti rješavati svi postojeći zajednički problemi i to kroz suradnju sa središnjicom. Kao premijer također je obećao maksimalnu otvorenost Vlade i suradnju s lokalnom i regionalnom zajednicom.

HDZ Karlovačke županije je uz cijenu od 225 tisuća kuna, od čega je deset posto osigurala županijska organizacija, a čak 90 posto sami članovi donacijama, kupio ruševnu kuću u starogradskoj jezgri Zvijezdi, da bi na tom mjestu sagradili novu zgradu ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna, s ukupno 310 četvornih metara za urede i polivalentnu dvoranu.

Založio se za suzbijanje nereda na sportskim terenima

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić je, predstavljajući premijeru Plenkoviću mjesto gdje će kroz koju godinu biti nova HDZ-ova zgrada, rekao da se nada da će nova kuća HDZ-a doprinijeti još boljem radu stranke, ali i revitalizaciji Zvijezde u kojoj je mnoštvo spomenika kulture, velikim dijelom oštećenih i napuštenih. 

U izjavi za medije neposredno prije proslave premijer Plenković se založio za suzbijanje nereda na sportskim terenima i spriječavanju nasilja i govora mržnje. Rekao je da je razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem i ravnateljem policije Markom Srdarevićem da policija uloži maksimalne napore da se sazna na vrijeme o takvim situacijama i da se one preveniraju, te da se općenito smire tenzije među navijačkim skupinama, da se ne događa da se borilišta, na kojima bi trebao vladati pozitivan zdravi duh i fair play, događaju neugodne scene.

Rekao je da policija treba djelovati po zakonu, da se i prekršajno i zatvorski kažnjavaju izgredi i napomenuo da neke zemlje imaju za izgrednike i institut doživotne zabrane dolaska na sportske terene. Rekao je da se zalaže za dijalog s navijačkim skupinama, te općenito preventivni rad na smanjenju tenzija.

>>U Šibeniku uhićeni navijači KK Zadra zbog poticanja na mržnju

>>Navijači Tornada zbog vrijeđanja morali napustiti Baldekin

Komentara 2

DU
Deleted user
07:47 19.02.2017.

Ne treba policija djelovati nego pravosuđe za početak. Ali koje pravosuđe ? Kad samo vidimo koga su HDZ i SDP postavili u Ustavni sud, a sad policija treba mlatiti klince ( kojima su HDZ i SDP ukrali budućnost) po stadionima.. Neka počene čistiti od glave, a ne od repa..

NE
nevjerujženikojalaže
15:03 19.02.2017.

ovo je trpanje problema pod tepih. dajte mup-u podlogu u zakonima pa da vidimo što će biti. i dorh pritegnuti u svezi istog pa onda možemo razgovarati o pravosuđu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije