Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Predsjedništvu

Plenković: Neću tolerirati sabotaže HDZ-ovih kandidata. Hasanbegović: Neka se Prgomet ispriča

Andrej Plenković i Zlatko Hasanbegović
Foto: Igor Šoban/Robert Anić/PIXSELL
1/4
10.04.2017.
u 22:34

Hasanbegović je zamolio da "stanoviti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba" ne vrijeđa članove Predsjedništva

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, večeras je na sjednici Predsjedništva stranke prvi put Zlatku Hasanbegoviću, premda mu se nije obratio imenom, ali se Hasanbegović u tome prepoznao, poručio da neće tolerirati sabotaže i diverzije HDZ-ovih kandidata na lokalnim izborima, aludirajući na Dragu Prgometa.

Pitanje izbacivanja Hasanbegovića iz HDZ-a potegnulo se odmah nakon što je otvoreno podržao Brunu Esih, a ne službena HDZ-ova kandidata za Zagreb Dragu Prgometa, no Hasanbegović je od Plenkovića večeras dobio tek upozorenje. Uostalom, Hasanbegović u istupima pazi da ne prijeđe rubikon, a u intervjuima se pozivao na politički esej Davora Ive Stiera, političkog tajnika HDZ-a i ministra vanjskih poslova, u kojem se zagovara unutarstranačka demokraciju i sloboda suprotnog mišljenja, pa smatra da nije u prekršaju jer podržava Brunu Esih. Hasanbegović je Plenkoviću na njegovu opasku rekao da ga moli da autoritetom predsjednika stranke zaštiti članove Predsjedništva od prozivanja HDZ-ova kandidata.

- Mene je stanoviti kandidat za gradonačelnika Zagreba prozvao u televizijskoj emisiji - odvratio je Hasanbegović u svom stilu misleći na Prgometa koji je u Nedjeljom u dva rekao da se Hasanbegović slikao s HOS-ovom kapom 90-ih godina dok je Prgomet bio ratni dragovoljac. Na to je Plenković upitao Hasanbegovića tko je njegov kandidat za gradonačelnika Zagreba, na što je bivši ministar kulture odgovorio da HDZ ima jednog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

- Što ne biste vas dvojica sazvali novinsku konferenciju, pa da ti podržiš Prgometa - predložio je Plenković Hasanbegoviću, na što mu je Hasanbegović rekao da mu se Prgomet treba ispričati, tj povući svoje riječi.

- Rekao sam istinu, ali mogu povući svoje riječi ako je u tome problem - odgovorio je Prgomet. Naravno, od te podrške neće biti ništa jer to, očito, ne žele ni Hasanbegović ni Prgomet, nakon svih izgovorenih riječi. Pojedini HDZ-ovci na Predsjedništvu su se požalili da imaju problema s mostovcima i kada je riječ o kadroviranju i kada je riječ o lokalnim izborima, a doznaje se da je Vladimir Šeks, za situaciju s Agrokorom, navodno rekao da je riječ o maestralnom potezu Vlade (upravljanje krizom, donošenje lex Agrokor itd).

>> Lokalni izbori 
u Zagrebu utrka su Plenkovića i Hasanbegovića

>> Bruna Esih – nepoznati detalji iz života ikone desnice

Komentara 158

LU
lukaradic123
12:51 11.04.2017.

Hasanbegović bi se trebo sam kandidirati ako je tako jak ovako gura u vatru ženu, a on ostaje u sigurnosti HDZ-a. Sigurno je sigurno - zašto bi on sam izgorio kad za to postoji Bruna.

LU
LukaRozic
13:22 11.04.2017.

Hasan je najobicniji kukavica. Kako se tijekom velikosrpske agresije skrivao iza posudjenih kapa hrvatskih branitelja, tako se danas skriva iza Brune Esih.

LU
lucicivan1
12:36 11.04.2017.

Baš zanimljivo da ova vijest izađe u ovo vrijeme...ako si član neke stranke a s tim još u predsjedništvu trebao bi podržat u krajnjem slučaju službenog kandidata, previše se diže bura oko 1 glasa na izborima i oko Zlatka Hasanbegovića koji nije javno nikad rekao da podržavam Brunu Esih i neću glasat za Prgometa novinari previše između redaka čitaju i okreću izjave samo da bi oko toga napravili naslov koji će dobro unovčiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije