Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puštanje iz pritvora

Plenković i Picula traže hitnu rezoluciju EP-a zbog Šešelja

Plenković Picula
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
18.11.2014.
u 14:51

Plenković smatra da zbivanja vezana uz Šešeljevo puštanje iz pritvora iziskuju jasnu osudu i stav Bruxellesa, a i Hrvatska je dužna reagirati na njegove izjave i postupke.

Andrej Plenković, zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu, kazao je da zajedno s Toninom Piculom, zastupnikom SDP-om, lobira da se donese hitna rezolucija EU parlamenta o postupanju Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu i puštanju na slobodu Vojislava Šešelja.

Plenković smatra da zbivanja vezana uz Šešeljevo puštanje iz pritvora iziskuju jasnu osudu i stav Bruxellesa, a i Hrvatska je dužna reagirati na njegove izjave i postupke. Plenković kaže da Šešeljevo puštanje unosi nestabilnost i u Srbiji te na prostoru regije. Njegova je procjena da postoji velika šansa da se rezolucija već idući tjedan uvrsti na plenarnu sjednicu, koja će se održati u Strasbourgu.

>>Pusić protiv Miljenićeva uvjeta Srbiji na putu prema EU? 'Nijedan novi, dodatni uvjet'

>>'Nedopustivo je miješanje hrvatskih dužnosnika u srpsko pravosuđe'

Komentara 48

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:01 18.11.2014.

Konacno nesto korisno iz paralamenta EU!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:13 18.11.2014.

Treba im dati do znanja da se nedamo jednim srbima zadnjoj rupi na svirali u Europi da nas...

A1
Ardo 1944
16:05 18.11.2014.

To je u redu ,jer ovo je sramotno za ovaj sud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije