Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBE

Jovanović plaća odvjetnici tri tisuće eura mjesečno, a ne treba

Željko Jovanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
10.05.2014.
u 18:06

Riječka odvjetnica Emira Đanović angažirana je 1. siječnja 2013., a postupak likvidacije do danas nije zatvorila

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović ponovno se, po pričama u akademskim krugovima, našao u skandaloznoj situaciji, i to zbog angažmana riječke odvjetnice Emire Đanović na likvidaciji tvrtki HIT d.o.o. i Bicro d.o.o.

Riječka veza

Posao likvidacije tih tvrtki, čiji je osnivač Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odvjetnica Đanović preuzela je 1. siječnja 2013. godine, a svi zaposleni iz HIT-a i Bicroa prešli su u novoosnovanu Agenciju Bicro.

Likvidatorica od imenovanja do danas još nije zatvorila postupak ni za jednu tvrtku, a naši sugovornici tvrde da joj se prebrzo završavanje posla ne isplati.

– Gospođa Đanović mjesečno dobije tri tisuće eura za taj posao. Deset sati predviđeno je za tvrtku HIT, a dvadeset sati za Bicro. Po satu je plaćena 100 eura, a tome treba dodati i troškove puta i dnevnice – kaže nam sugovornik koji dobro poznaje postupak likvidacije.

Dodaje da je Jovanović, kao jedini član skupštine i jedne i druge tvrtke, sam odabrao likvidatoricu te da to nije uobičajena praksa.

– Pravilo je da posao likvidacije obavlja direktor tvrtke. On taj posao obavlja besplatno, pa je jako čudno zašto ministar Jovanović to masno plaća – kaže naš sugovornik.

Odvjetnici Emiri Đanović to nije nimalo čudno.

– Ministar nema povjerenja u bivše ravnatelje tih tvrtki i protiv njih se vode neki postupci pa je jasno da im nije prepustio obavljanje tog posla – objašnjava Đanović.

Priznaje da je po satu plaćena 100 eura, ali isto tako tvrdi da iznos varira od mjeseca do mjeseca jer ne radi uvijek trideset sati mjesečno.–Moji mjesečni honorari osciliraju, ne uzimam dnevnice ni putne troškove – tvrdi Emira Đanović ne videći ništa sporno u tome što je dobila taj posao.

Nismo prijatelji

– Nisam ministrova kućna prijateljica – kaže i tako demantira glasine da je upravo to bio razlog zašto je povjerenje ukazano njezinu odvjetničkom uredu.

– Ne mogu naći opravdanje zašto ministar Jovanović plaća taj posao. Direktori tvrtki sigurno bolje poznaju stanje u njima nego odvjetnica i siguran sam da bi oni taj posao obavili bolje, i to besplatno! – komentira bivši ministar znanosti Radovan Fuchs.

Jovanović kaže da je vrijeme potvrdilo ispravnost angažmana Emire Đanović.

– Njezinim nalazima potvrđena je opravdana sumnja u dvojbene odluke i poteze bivših čelnih ljudi, što samo pokazuje da oni ni u kom slučaju nisu smjeli provesti likvidaciju – odgovara ministar Jovanović naglašavajući da su nalazi odvjetnice Đanović predmet interesa USKOK-a te da je i nalaz Upravnog nadzora ministarstva proslijeđen USKOK-u i inspekcijama Ministarstva financija.

Dodaje također da se honorar odvjetnici plaća novcem spomenutih tvrtki.

>> 'Javljanje na natječaj za posao u Opatiji najlošija mi je odluka u mandatu'

Komentara 48

Avatar ČEPlN
ČEPlN
18:19 10.05.2014.

Čekajte jel to prokazatelj zločinačke organizacije?

VI
vječna.istina
19:16 10.05.2014.

Znači ministrova frendica po partiji i uvjerenjima smije zarađivati više od ministra, a rektori ne smiju?! E jovanovicu, i ti ćeš uskoro u povijest...

LO
lokun
18:17 10.05.2014.

Malo meni malo odvjetnici ima za obadvoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije