Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon intervjua

Mađari reagirali na Milanovića prosvjednom notom: Izjave su mu nekulturne

Peter Szijjarto
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
10.10.2015.
u 13:50

Kako je rekao mađarski ministar Szijjártó , Milanoviću olakotnu okolnost ne predstavlja ni to što je hrvatski sustav za prihvat imigranata propao u danu, što je tvrdnja koju i mađarski dužnosnici neprekidno ponavljaj

Nitko ne smije govoriti o Mađarskoj na taj način i vrijeđati mađarski narod, reagirao je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó na izjave hrvatskog premijera Zorana Milanovića kako je "Mađarska slijepo crijevo Europe u ovom trenutku zahvaljujući svom premijeru koji je bio aktivni komunist pa onda liberal, svašta nešto". Ministar je Milanovićeve izjave intervjuu Media Servisu nazvao "nekulturnim, neciviliziranima i suprotne europskim vrijednostima", a službena je Budimpešta svoje negodovanje izrazila i prosvjednom notom koju je državni tajnik za gospodarsku diplomaciju Levente Magyar prenio hrvatskom veleposlaniku u Mađarskoj Gordanu Grliću Radmanu.

Kako je rekao mađarski ministar Szijjártó , Milanoviću olakotnu okolnost ne predstavlja ni to što je hrvatski sustav za prihvat imigranata propao u danu, što je tvrdnja koju i mađarski dužnosnici neprekidno ponavljaju.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kaže da nije dobilo prosvjednu notu već da je veleposlanik Grlić Radman bio na razgovoru u mađarskom Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine.

>> 'Ja sam Milanović, nisam Khuen Hedervary'

Komentara 112

BK
branko-kockica
12:16 10.10.2015.

Pusti ga, Pero. Zoka je lud jer mu udbaska braca broje zadnje dane.

NI
ninja72
12:23 10.10.2015.

Milanovic je kao oblak; kad ode dani ce biti prekrasni.

Avatar delminium
delminium
12:18 10.10.2015.

koji lupež uvlači srbiju i madjarsku u hrvatske parlamentarne izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije