Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?

Grbin: Je li istina da je lex Agrokor pisalo odvjetničko društvo povezano s VTB bankom?

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.04.2017.
u 11:29

Ovo je znatno dublje i puno opasnije za funkcioniranje države od sukoba interesa ministra financija Zdravka Marića čiji opoziv tražimo, rekao je Grbin

SDP-ov Peđa Grbin zatražio je danas hitno očitovanje Vlade, a posebice potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić o tome je li istina da su angažirani vanjski suradnici pri pisanju lex Agrokora. Ako jesu, Grbin želi znati jesu li ti suradnici povezani s VTB bankom ili bilo kojim drugim kreditorom Agrokora, kao i jesu li bili plaćeni za taj angažman i koliko. Na to ga je potaknula informacija iz današnjih medija, prema kojoj je navodno pri izradi zakona angažirano odvjetničko društvo koje je povezano s ruskom VTB bankom, a koja je jedan od najvećih kreditora Agrokora.

– Ovo je znatno dublje i puno opasnije za funkcioniranje države od sukoba interesa ministra financija Zdravka Marića, čiji opoziv tražimo. Danas su u medijima objavljene informacije po kojima lex Agrokor nije pisan samo u Vladi, nego uz pomoć jednog odvjetničkog društva, ne bilo kojeg, nego jednog za koje postoje indicije da je povezano s VTB bankom koja je jedan od najvećih kreditora Agrokora, i odlaskom Agrokora u stečaj, bili bi ugroženi njeni interesi. A zakon je, podsjetimo, donesen upravo da spriječi stečaj – kazao je Grbin nakon stanke koju je zatražio u Saboru. Naglašava i kako je Ministarstvo pravosuđa bilo potpuno isključeno u pripremi zakona.

– Upravo to odvjetničko društvo i dalje je povezano s cijelom pričom jer ga je Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izabrao za pružanje pravnih savjeta koncernu. Ako je sve ovo točno, riječ je o sukobu interesa i zato tražimo hitno očitovanje. O odgovorima će ovisiti je li to samo sukob interesa ili nešto mnogo štetnije – poručio je Peđa Grbin.

 

>> Tko zna koliko u Hrvatskoj ima takvih slučajeva gdje je država prevarena

>> 'Za slučaj Agrokor odgovoran je niz političkih elita, a 'lex' stvara pravni nered'

Komentara 23

DE
derin
15:40 20.04.2017.

Je li istina da smo za vrijeme SDP-a pali među sedam najgorih gospodarstava na svijetu, da nam je BDP pao 12%, da je počeo egzodus mladih, da su izvršene pljačke stoljeća preko predstecajnih nagodbi, zatim muljaže preko migova, protuzakonite prodaje CO-a stranačkim donatorima, naknade za obnovljive izvore, brat Krešo... Uostalom i milanovic je imao povlašteni kredit kao i brojni drugi političari.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:13 20.04.2017.

Grbin čim zine znamo da če napasti Hrvatsku vladu i ministre. Taj se nikako ne da pomiriti sa Hrvatskom vladom i Predsjednicom koji su Hrvati i sa svim nastojima da Hrvatsku unaprijede i povedu sve stanovnike u bolji život. Njega smeta što je svakodnevno vidljiv boljitak Hrvatske, ma što bi komunisti željeli da Hrvatska padne na koljena. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
16:12 20.04.2017.

Pise Tea Romic, sve se zna ... Jeli komentirao visoki izvor u vladi? Ups, nije vise u vladi, a niti u sabor ne dolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije