Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Papa Franjo imenovao kardinala Bozanića članom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata

bozanić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
02.11.2016.
u 15:55

Kongregacija bdije nad poštivanjem stegovnih pravila pri dijeljenju sakramenata

Papa Franjo imenovao je zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića članom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata na novi mandat, priopćio je u srijedu Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata jedna je od devet kongregacija Rimske kurije, osnovana 1975. stapanjem Kongregacije za sakramente i Kongregacije za Božanski kult.

Kongregacija bdije nad poštivanjem stegovnih pravila pri dijeljenju sakramenata, a njezin prefekt je kardinal Robert Sarah, navodi se u priopćenju.

>> Papa: Zabrana ređenja žena u Katoličkoj Crkvi je trajna i neće se mijenjati

>> Papa ishvalio Šveđane zbog primanja imigranata: Blagoslovljeni su oni koji se odreknu vlastitog komfora da bi pomogli drugima

Komentara 9

HE
hellen3353
17:05 02.11.2016.

Kurija je kurija!

DK
dr kaunda
19:58 02.11.2016.

sale 7 i truthjust odgovr vama a usput i pitanje kakve veze ima sav taj raskos sa Kristovim ucenjem ? Odite u Crkvu Svetog Kriza u ZG U kojoj sam radio pogledajte vitraje kvadratni metar kosta 1000 eura bez okvira strop mozete vidjeti sa doljnje strane a sto se nalazi gore kakva je izolacija i koliko kosta da ne govorim,usput znam da smo taj posao dobili kad je direktor firme dao u kuverti 100 000 kuna u gotovini a posao je bio vrijedan 1 900 000 kuna za to vrijeme dok smo tamo radili nisu nam dali niti casu vode a o kavi ili sendvicu da ne govorim, bio sam tad poslovodja u toj firmi tako da znam kako su se stvari odvijale sad mi vi objasnite ima li to veze s onim sto nam propovijedaju na Sv. Misi inace katolik sam i molim vas nemojte sad napisati da nisam jer na to nemate pravo sto inace neki znaju raditi ako netko ima drugacije misljenje odmah je srbin,cetnik,komunjara itd.

DK
dr kaunda
16:25 02.11.2016.

Mislim da su savjetnici Pape Franje grdno pogrijesili jer ovaj Kardinal nema nikakve veze sa bogostovljem i sakramentima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije