Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imamo Vladu uskoro

Postignut dogovor: Most usvojio HDZ-ov prijedlog

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
06.10.2016.
u 19:45

Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra

Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo je prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu, 5. listopada, priopćio je Most. Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra.

Danas je oko 17 sati predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izašao iz stranke gdje su ga dočekali novinari kojima je još jedanput ponovio da je siguran da imaju dovoljan broj potpisa za sastavljanje Vlade. Novinarima je rekao da nema nikakve drame i da je sve u redu te da idu kući.

HDZ ponudio Mostu model '2+2'

Podsjetimo, HDZ je, kako je doznao Večernji list, ponudio Mostu model prema kojem bi šef Sabora dvije godine bio iz kvote HDZ-a, a druge dvije iz kvote Mosta.

Prve dvije godine, prema neslužbenim informacijama, pozicija šefa parlamenta pripadala bi Mostu. Rotirajući model 2+2 očito je kompromisno rješenje budući da je Most inzistirao na toj drugoj najvažnijoj funkciji u državi, a HDZ nije bio spremam potpuno je se odreći.

>> Plenković: Nema drame, sve je u redu, slobodno idite doma

Ključne riječi

Komentara 94

GO
golub
19:58 06.10.2016.

Bitno je da je Vlada Hrvatska.

Avatar juricamesko
juricamesko
19:58 06.10.2016.

sad vec mozete u prvu sjednicu sabora uvrstiti Zakon o lustraciji

DU
Deleted user
19:50 06.10.2016.

Ajde vise... Sad se primite posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije