Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO-Demoskop

Pada potpora Vladi Andreja Plenkovića, građani im dali 'mršavu' trojku

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.01.2017.
u 10:54

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom siječnja, na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 32,5 posto, dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 24,7 posto

HDZ je i dalje vodeća stranka u Hrvatskoj, SDP je druga stranka ali sve više zaostaje, dok je podrška Mostu stabilna dva mjeseca, pokazuje to novo istraživanje CRO-Demoskop koje je provedeno između 2. i 5. siječnja, piše N1. Prema istraživanju, zabilježen je pad potpore politici Vlade Andreja Plenkovića u drugom mjesečnom mjerenju, dok je Vladina najava otkupa MOL-ovog udjela u INA-i najznačajniji događaj u prošlom mjesecu.

Premijer Andrej Plenković je najpozitivniji političar u Hrvatskoj, a druga je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom siječnja (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59%), na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 32,5 posto, dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 24,7 posto. Na ljestvici s rejtingom stranaka na trećem je mjestu Most s 8,8 posto. Slijedi Živi zid na četvrtom mjestu s izborom od 4,7 posto. HNS na petom mjestu bilježi izbor od 3,5 posto, dok se HSS zadržao a šestom mjestu 2,1 posto . Na dva je stranka Pametno, a slijede tri stranke s izborom većim od 1 posto: Stranka Bandić Milan 365 s 1,8 posto, HSP AS s 1,6 posto i IDS s 1,4 posto. Oko 1 posto su zabilježile tri stranke: HDSSB i HSLS i HSU 0,8 posto. Ostale stranke bilježe skupni izbor od 2,5%, dok je 11,8% neodlučnih.

Smjer kretanja zemlje podupire 27,8 posto građanki/građana u odnosu na 32,3 posto iz prosinca. U ovomjesečnom istraživanju 60,1 posto ispitanika/ca smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, u odnosu na 55,2 posto iz prosinca.

Vlada Andreja Plenkovića u drugom mjesečnom mjerenju je dobila trojku s prosječnom ocjenom od 2,60 (prije mjesec dana ocjena je bila 2,62). Predsjednica Republike je za svoj rad dobila čvrstu trojku, odnosno 3,15 (prema 3,22 iz prosinca). Hrvatski sabor u ovomjesečnom mjerenju za svoj rad bilježi ocjenu od 2,35 (prije mjesec dana 2,44).

>> Podrška Mostu pala na 8,7 posto, Vlada ocijenjena slabom trojkom

Komentara 60

DU
Deleted user
11:04 06.01.2017.

Još jedna "anketa" bez anketiranih. Nego, čudi me da je Josipovića narod svrgnuo iako je po istim "anketarima" pobjeđivao u prvom krugu. Zašto institucije ne rade svoj posao i hapse manipulatore?

BE
beitsche
11:13 06.01.2017.

Kad procitas ishod ankete odmah znas da je sve totalno drugacije. ..to su ankete po uzoru na one iz mracnog doba komunizma. Anketa zapravo nije niti bila.

BI
bijelocrveni
11:00 06.01.2017.

Znaci realno je 40% za HDZ i mozda 20% za SDP. Hvala anketarima. Nikad vise zlo na vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije