Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladin plan b

Dionicu HAC-ONC-a građani će moći kupiti po cijeni između 700 i 800 kuna?

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
19.03.2015.
u 19:22

– Država od prodaje 51 posto tvrtke planira zaraditi 1,2 milijarde kuna, a ministar Siniša Hajdaš Dončić kaže da će sve početi u studenom

Plan B Vlade, nakon što je odustala od monetizacije autocesta, znači da će građani dionicu HAC-ONC-a moći kupiti po cijeni između 700 i 800 kuna, piše RTL.

Država od prodaje 51 posto tvrtke planira zaraditi 1,2 milijarde kuna, a ministar Siniša Hajdaš Dončić kaže da će sve početi u studenom. – Tijekom studenog očekuje se IPO hrvatskim mirovinskim fondovima, građanima, institucionalnim ulagačima na hrvatskom tržištu – kazao je Hajdaš Dončić i dodao kako će, i nakon što izgubi većinski dio u tvrtki, država još uvijek određivati cijenu cestarine.

"Nema nikakvih najava da će trošarine narasti 40 lipa"

Novi koncesionar cijenu cestarine mogao bi dići samo za trošak inflacije, dok bi mu drugo poskupljenje moralo odobriti Ministarstvo prometa.

– Nema nikakvih bombastičnih najava da će trošarine narasti 40 lipa, to se neće dogoditi ni u ludilu – tvrdi ministar te dodaje da postoji mogućnost da "u slučaju dobrog pregovora s kreditorima" trošarina na gorivo naraste do 10 lipa, ali to će ovisiti o modelu refinanciranja.

>>'Primjer monetizacije ocrtava kako Vlada upravlja zemljom'

>>Autoceste ne 
idu u koncesiju, 
dionice građanima 
i mirovincima

Komentara 15

DO
dosaosam
20:43 19.03.2015.

Svima koji su potpisali peticiju imenom,prezimenom i OIB om poslati uplatnicu .Dug autocesta je 40 milijardi podijeliti sa 500 tisuća potpisa i uplatnica na iznos 8000 laganih kunića. I sve riješeno ceste ostaju Hrvatskoj ,potpisnici imaju dionice i ispunio im se san za sitnu lovu.

DU
Deleted user
19:39 19.03.2015.

A zašto bi vjerovao čovjeku koji ne drži svoju riječ. Kako bi ono Hebrang rekao za lažljivca?

DO
dosaosam
20:45 19.03.2015.

Zaboravio sam još i ovo uhljebima su osigurali radna mjesta do kraja života .Lijepa gesta a i poštena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije