Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJA ŠIMOVIĆ

Otkrivamo tko je Hrvatica u Alvarezovu timu

alvarezov tim Marija Simovic
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
04.04.2017.
u 20:41

Marija je rođena 1969. u Sydneyu, gdje je 1997. diplomirala matematiku na Tehničkom fakultetu. Njezin otac, pokojni Martin Šimović, rođen je u Zvirovićima u Hercegovini, a majka Ana, rođena Perica, iz Stankovaca je

Antonio Alvarez III. danas je sa svojim timom preuzeo restrukturiranje Agrokora, a osim njega, oči hrvatske javnosti bile se uperene u Mariju Šimović, jedinu Hrvaticu u njegovu timu. Za Šimović je Alvarez rekao kako su "sretni što je imaju".

Kako Večernji doznaje, Marija je rođena 1969. u Sydneyu, gdje je 1997. diplomirala matematiku na Tehničkom fakultetu.  U Sydneyu je završila i Fakultet menadžmenta, a nakon što je bila direktorica u nekoliko australskih tvrtki, posljednjih godina živi u Velikoj Britaniji. U tvrtki Alvarez& Marsal stariji je direktor u Sektoru za unapređenje korporativnog poslovanja. Ima više od 25 godina radnog iskustva na najvišoj menadžerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate „blue chip“ organizacije.

Inače Marijin otac, pokojni Martin Šimović rođen je u Zvirovićima u Hercegovini, odakle je pedesetih godina prošlog stoljeća emigrirao u Australiju. Tamo je krajem šezdesetih upoznao suprugu Anu, rođenu Perica, koja je u Sydney došla iz rodnih Stankovaca. Marija ima još dva brata i sestru koji žive u Sydneyu. Ima bogato konkretno operativno iskustvo u sektorima maloprodaje, zdravstvene zaštite, transporta, logistike i avijacije.

Kako navode u njezinoj biografiji iz Agrokora, prethodno je radila za IAG (International Airlines Group), gdje je vodila formiranje zajedničkog uslužnog centra u središnjoj Europi, centralizirajući i relocirajući funkcije s lokacija diljem Europe. Prije toga nadgledala je važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, troška na razini £13 milijardi, što je za rezultat imalo kontinuirane godišnje uštede od više desetaka milijuna funti. Obnašala je visoku funkciju u strategiji/M&A za vodećeg proizvođača hrane u Velikoj Britaniji, bila je na položaju direktorice organizacije Nuffield Hospitals (20 privatnih bolnica) i imala upravljačke pozicije u tvrtkama Pepsi i YUM Restaurant International.

>>Ovo je devet stručnjaka s kojima Alvarez želi vratiti Agrokor u život

>>Alvarez: Situacija je vrlo teška i ozbiljna, nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti

Ključne riječi

Komentara 118

Avatar nula
nula
22:15 04.04.2017.

Hrvatice, ovako izgleda jedna inteligentna zena, top-manager, a nije sminkerica, nema joj na faci i u kosi 1 kg ..piture. Bravo Marija !

JU
juma
00:20 05.04.2017.

Todoric je u svojoj pohlepi zagrizao vise nego sto je mogao progutati, udavio se tolikim zalogajem i u tome je sva prica. Nije ni prvi ni zadnji koji je tako zavrsio. Sto se tice Agrokora, Meksikanac je pravi izbor. Cijelaa prica bude naime zavrsila bas poput meksicke sapunice s puno tuge, uzdisaja i gorkih suza za gledateljstvo i sretnim krajem samo za glavne likove u ovoj prici.

DU
Deleted user
00:28 05.04.2017.

Pa gdje su sada oni vrli stipendisti i genijalci od Agrokora a i oni menađeri sa ''Zlatnim kunama''???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije