Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krpanje duga

Ostojić: Morat ćemo povećati participaciju i dopunsko osiguranje

Rajko ostojić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.01.2014.
u 08:30

Ministar je priznao da je zdravstveni sustav u RH "danas puno lošiji nego što se očekivalo i obećavalo prije dvije godine kada su došli na vlast"

Ministar zdravlja Rajko Ostojić potvrdio je da je 2013. završio s novih 1,1 milijardu kuna duga u zdravstvu te da je potrebno napraviti dodatne uštede kako zdravstveni sustav ne bi više bio u minusu.

Gostujući u srijedu navečer u emisiji Veto na Jabuka TV-u, ministar je priznao i da je zdravstveni sustav u RH ''danas puno lošiji nego što se očekivalo i obećavalo prije dvije godine kada su došli na vlast'' te da su ''napravili tek 65% onoga što su obećali u Planu 21'', javljaju 24sata.

– Ozbiljno razmišljamo, tj. gotovo sam uvjeren da moramo povećati trenutačne participacije od 10 kuna, ali i cijene polica dopunskog osiguranja. Došlo je vrijeme da se to mora napraviti, peta je godina recesije i moramo i na ovaj način uštedjeti u bolničkom sustavu. Razmišljamo da to sve vratimo na staro kako je prije bilo – kazao je Ostojić te priznao da su najveći problem liste čekanja.

Osvrnuo se i na moguću privatizaciju Gradske ljekarne od Zagrebačkog holdinga. Smatra da je ona po modelu koji su Slobodan Ljubičić i Milan Bandić zamislili nezakonita te je najavio inspekciju i nadzor u Gradskim ljekarnama zbog kršenja Zakona o zdravstvenim ustanovama.

>>Dopunsko osiguranje svi trebaju plaćati

Komentara 41

CR
crocro
09:11 16.01.2014.

Draga gospodo, kao što se vi žalite da je prazna državna blagajna i da nemate od kuda uzimati, tako i mi građani kažemo da su naše bagajne već ne samo prazne već i potpuno nestale. Samo je između nas razlika što mi vama moramo vjerovati jer nemamo drugog izbora, a vi nama ne vjerujete i samo tražite još i još. Vi ste ti koji morate znati gdje je granica izokretanja građanskih džepova. Budite sretni da narod još uvijek samo "larma". Kada narod prestane "larmati" onda će biti problem.

CR
crocro
09:07 16.01.2014.

Namet, porez, namet, porez, namet, porez, namet, porez, namet, porez, namte, porez, namet, porez, namet, porez, namet, porez, namet, porez, namet, porez, još skoro dvije godine.

NV
novo vriijeme
08:59 16.01.2014.

Nije se obećavalo, nego je Ostojić obečavao. Znači riješenje je u povećavanju nameta a nije riješenje u povećanju kvalitete i odgovornosti u poslovanju, u otvaranju tržišne konkurentnosti u dobrovljnom osiguranju. Primjer Imunološkog Zavoda sve govori o zdravstvenoj politici. Oprema vrijednaedna 10 mil eura potrebna za licencu kvalitete je uništena neraspakirana. Ministar nije poveo postupak odgovornosti niti prijavio DORHu slučaj nego je odlučio zatvoriti Zavod i uvoziti tri puta skuplje proizvode koje će naravno naplatiti od građana kroz veći doprinos. Stječe se utisak da se htjelo uništiti Zavod da bi se uvozilo jer tu se zna šta ide uz ugovor o kupnji. A građanima će se izbiti i zadnja kuna iz đepa, pa ipak uz sva ta davanja kada dođe npr u KBC Split i zatraži MR dobije termin u 2015 toj. Treba mijenjati glave a ne cjenike dragi Ministre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije