Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pala na provjeri

Ostojić imao tajnicu s osnovnom školom

Ranko Ostojić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
19.09.2014.
u 15:19

U “administrativnom srcu” Ministarstva unutarnjih poslova bila je zaposlena od listopada 2008. do 
4. kolovoza ove godine

Tajnica ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića dobila je otkaz jer je umjesto za to radno mjesto obavezne srednje, imala završenu samo osnovnu školu. Bez odgovarajuće stručne spreme radila je u “administrativnom srcu” Ministarstva od listopada 2008. pa do 4. kolovoza ove godine. Potvrđeno nam je to u Službi za odnose s javnošću MUP-a.

Da tajnica nije dogurala dalje od osmoljetke, navodno su otkrili djelatnici SOA-e kada su za nju radili provjeru nakon što joj je istekao sigurnosni certifikat koji je morala imati jer je imala ovlasti otvarati i pregledavati povjerljivu poštu. Neslužbeni izvori tvrde i da je sada već bivša tajnica tijekom godina službe od MUP-a (prije no što je postala tajnica ministra iste je poslove obavljala na drugom radnom mjestu) dobila i stan. Jedino radno iskustvo koje je imala prije dolaska u MUP navodno je bilo ono na radnome mjestu spremačice.

“Slijedom činjenice da djelatnica nije imala stručnu spremu propisanu za navedeno radno mjesto, kao i s obzirom na sumnju u vjerodostojnost određene dokumentacije na temelju koje joj je omogućeno da više godina obavlja poslove za koje ne posjeduje propisane uvjete, sukladno važećim propisima provodi se odgovarajući postupak utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovoga slučaja”, odgovara MUP na pitanje što je poduzeto.

S obzirom na to da je bivša tajnica iz ratom stradaloga grada, navodno je kao dokaz završene škole dovela dva svjedoka, kazavši da je njezina svjedodžba tijekom rata uništena. U listopadu 2008., kada je postala tajnica ministra, u MUP-u je bila smjena čelnih ljudi. Nakon ubojstva Ivane Hodak, tadašnji premijer Ivo Sanader s ministarskog mjesta smijenio je Berislava Rončevića. Za ministra je imenovan Tomislav Karamarko. Ministru Ostojiću tajnica je bila otprilike dvije i pol godine.

>> 'Nastavlja se borba s poplavama sljedećih sedam dana'

Ključne riječi

Komentara 101

MA
marsovac
15:37 19.09.2014.

pa nece valjda uzeti netkoga, tko je pametniji od njih........

IV
ivanlovin
15:32 19.09.2014.

Takih je ko blata, a jos jaci su mi oni koji dobiju posao koji mora raditi covjek sa faksom. Ima ljudi koji upisu neko veleuciliste i to im se broji kao faks a on studira sljedecih 40 godina. A prima placu visokoobrazovanog, pa se mi pitamo sto nam je ovako

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
15:25 19.09.2014.

Jesam,zavrsila sam srednju skolu,majke mi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije