navigacija Hrvatska 117
DLS Novska

Osniva se 319. politička stranka u Hrvatskoj

Kandidat za predsjednika stranke bit će gradonačelnik Novske Vlado Klasan.

Osniva se 319. politička stranka u Hrvatskoj

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Od četvrtka će u Hrvatskoj djelovati nova stranka – Demokratska lokalna stranka Novska, koja će, prema registru stranaka, biti tako 319. politička stranka u Hrvatskoj. 

Kandidat za predsjednika stranke, kako doznajemo, bit će gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je prije parlamentarnih izbora napustio HSLS i sa sobom, u nezavisne, povukao i veći dio članstva te stranke u Novskoj. Nastupio je na tim izborima kao nezavisni kandidat na listi Milana Bandića, a sada se, ističe, formiranjem stranke žele ojačati i čim bolej pripremiti za predstojeće lokalne izbore.

"Kako nas cijelo vrijeme svrstavaju uz HDZ ili SDP ili Bandića odlučili smo djelovanje formalizirati u Demokratsku lokalnu stranku Novska. I dalje ćemo biti nezavisni od svakih utjecaja, a djelovat ćeno na području Novske. Stoga smo kao simbol uzeli i novljanskog ogrca"- rekao nam je Vlado Klasan koji ističe kako će na osnivačku skupštinu, u 19 sati u  novljanskoj kino dvorani, doći i neki predstavnici državne vlasti, saborski zastupnici, veleposlanici...

"Iako ćemo djelovati lokalno nećemo biti otok i izolirani. Imat ćemo potporu drugih. Stranka će biti otvorena za suradnju sa svima koji žele djelovati i raditi na boljitak Novske i Hrvatske, a ne isključujemo u budućnosti suradnju s ikojom političkom opcijom. Pozivam i Novljane dobre volje da dođu na osnivačku skupštinu te nam se mogu priključiti u radu za bolju Novsku" – dodao je Klasan.

Inače, prema registru političkih sranaka, trenutačno je od 318 registriranih stranaka u Repubilci Hrvatskoj njih 156 aktivno.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

1 (9 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

34
Registracija
 • josip.pivar11 josip.pivar11

  11.01.2017 u 10:39h

  Očito je lijepo biti predsjednik stranke, čovjek je sam sebi važan, pa makar u stranci bili ljudi znatno manje nego ima slova u nazivu stranke. Očito treba mijenjati zakon o strankama.
  8 67% 4
 • mike-usa mike-usa

  11.01.2017 u 11:36h

  zašto se niste ovako sprdali sa novom ljevicom koja je nešto najstrašnije što se ikad moglo okupiti na jednom mjestu?
  7 64% 4
 • EU MOJCA

  11.01.2017 u 11:55h

  Hrvatskoj treba jedna jaka desna stranka koja nebi trebala koketirat sa ustaštvom ali ni stalno igrat podređenu ulogu kad je u pitanju EU , oštra i konkretna kad je u pitanju država koju smo pobijedili u ratu a čiji bi temelji bili sazdani u domovinskom ratu i trajnim kršćanskim vrijednotama. Obzirom na popdaničku ulogu HDZ-a I ulagivanju pupiju i ekipi oko njega zasigurno bi imala dobar odaziv biračkog tijela.
  4 100% 0
 • kanonik

  11.01.2017 u 21:37h

  Još jedna stranka bez hrvatskog predznaka u nazivu.
  0 0% 0
 • kanonik

  11.01.2017 u 19:02h

  Mister 16 % to je maksimum ovog gospodina.Iza njega trava ne raste,izuzev iz raspadajućih cesta.
  0 0% 0
 • rujan rujan

  11.01.2017 u 18:51h

  Dopisnik HINA-e iz Novske zbog staračke demencije napisao, a jutarnji prenio neistinu. Klasan nije posatao gradonačelnik na Bandićevoj listi, već kao predsjednik HSLS-a i to neetičkim manipulacijama smijenivši tadašnje vodstvo novljanskog HSLS-a. Bandiću se uvukao na listu za parlamentarne izbore, ali nije postao zastupnik u Saboru. Sad nastupa treća verzija grabeži za vlast.
  2 100% 0
Pregledaj sve komentare