Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji iznenađeni

Osijek: Učenici završili u bolnici nakon što su probali osvježivač zraka

hitna pomoć
Foto: ilustracija
28.04.2015.
u 14:10

Roditelji su ostali iznenađeni, jer znaju da njihova djeca puše cigarete i konzumiraju alkohol, ali nisu vjerovali da se i ovo događa, rekla je ravnateljica škole

Učenica Tehnološke škole i prirodoslovne gimnazije 'Ruđer Bošković' u Osijeku hospitalizirana je nakon što joj je pozlilo zbog konzumiranja opasnog osvježivača zraka.

Osim hospitalizirane maturantice osvježivač je konzumirao još jedan učenik, a oboje su istog dana pušteni iz bolnice.

Osim hitne pomoći u školu je došla i policija, a ravnateljica Vlasta Opačak ubrzo je sazvala roditeljski sastanak na kojem je rečeno da će idući učenik koji se nađe u sličnoj situaciji biti isključen iz škole, piše Glas Slavonije. Roditelji su ostali iznenađeni, jer znaju da njihova djeca puše cigarete i konzumiraju alkohol, ali nisu vjerovali da se i ovo događa, rekla je Opačak.

Ravnateljica škole smatra da je problem što ti osvježivači zraka, koji su prodaju u takozvanim smrt shopovima, nisu kriminalizirani kao druge supstance.

Podsjetimo, sredinom veljače u Zagrebu je preminuo 15-godišnjak od posljedica predoziranja, a utvrđeno je da je konzumirao osvježivač zraka.

>> Dječak preminuo nakon konzumacije osvježivača zraka pomiješanog s duhanom

>> Stanari šokirani: Dječak se predozirao i preminuo u centru Zagreba

Komentara 16

DU
Deleted user
17:54 28.04.2015.

Ne razumije ove sve komentare!!! Ja sam 1963. godiste i u mojoj mladosti je isto bilo osvjezivaca zraka i nitko nije dosao na ideju da to pusi/smrca/udise/jede/lize ili kaj ja znam kaj. Bilo je slucajeva smrcanja ljepila pa nitko nije dosao na ideju zabraniti prodaju ljepila!!! Danasnjoj balavurdiji je jednostavno dosadno pa izmisljaju sto bi jos mogli upotrijebitiza svoje kerefeke! Ako zabranite osvjezivace zraka, naci ce nesto drugo! Prema tome je reakcija ravnateljice apsolutno ispravna!!! A te roditelje bih rado vidio!

TM
Tim_Minchin
16:21 28.04.2015.

opet se svi cude i prozivaju sve i svasta... s pivom pokraj sebe po mogucnosti... Alkohol, najsmrtonosnija droga je legalna i drustveno prihvacena... I TOCKA!!! NEMA DALJE!!! svi koji laprdaju nesto protiv droga su licemjerni i neinteligenti...

PS
psycho69
15:19 28.04.2015.

pravila europske unije: mozete prodavati drogu samo nek se vodi kao osvjezivac ali nesmijete prodavati steviju,konoplju i med niti ikakve druge biljne pripravke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije